Kindertheater voor buitengewoon onderwijsTijl Damen Interactief Muziektheater voor Buitengewoon Onderwijs BuBaO / BuLo / BuSo

Tijl Damen speelt kindervoorstellingen voor buitengewoon onderwijs: Muzikale kindervoorstellingen vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek.

Neem vrijblijvend contact op


Hij speelt zijn interactieve kindervoorstellingen op locatie in heel Vlaanderen. Bijvoorbeeld bij scholen voor buitengewoon basisonderwijs ( BuBaO), buitengewoon lager onderwijs ( BuLo) en secundair onderwijs ( BuSo) , medisch kinderdagverblijven, dagbestedingslocaties en wooninstellingen voor kinderen met een verstandelijke handicap of beperking.

Onze leerlingen heb ontzettend genoten van de voorstelling. De kinderen werden op een leuke interactieve manier betrokken bij de voorstelling. Ze hebben genoten van je muziek en de interactie. Ook het personeel heeft ontzettend genoten, bedankt!
SBO De Cambier, Tiel

Deze kindervoorstellingen speelt Tijl Damen voor buitengewoon onderwijs:

Bekijk alle voorstellingen ⇒ ⇒ ⇒
 
Voor welk type buitengewoon onderwijs speelt Tijl?

Tijl heeft ervaring met spelen in alle types buitengewoon onderwijs. De voorstellingen van Tijl Damen zijn dan ook geschikt voor:
* Type 1: lichte verstandelijke handicap
* Type 2: matige of ernstige verstandelijke handicap
* Type 3: gedragsproblemen en/of emotionele problemen
* Type 4: lichamelijke handicaps
* Type 5: zieke of herstellende leerlingen
* Type 6: visuele handicaps
* Type 7: auditieve handicaps
* Type 8: leerstoornissen
* Type 9: autismespectrumstoornis, maar zonder verstandelijke beperking

Ervaring met buitengewoon onderwijs

Kinderen in het buitengewoon onderwijs hebben een speciaal plekje in Tijls hart. Al vanaf het begin van zijn carriere speelt Tijl Damen voorstellingen in het buitengewoon onderwijs in zowel Nederland als Vlaanderen. In 2018 schreef en regisseerde hij zelfs een hele musical voor een school voor buitengewoon onderwijs in Puurs. Hij stemt zijn voorstellingen af op de mogelijkheden van de groep: belevingswereld, taalniveau, tempo, inhoud, soort interactie. Door deze flexibiliteit kan hij goed op maat werken en vindt hij telkens aansluiting bij het publiek, ook wanneer, zoals vaak het geval in buitengewoon onderwijs, de niveauverschillen groot zijn.

Structuur, duidelijkheid en prikkels

Kinderen in het buitengewoon onderwijs hebben vaak behoefte aan duidelijkheid en structuur. Weten wat ze kunnen verwachten en niet overdonderd worden door een overweldigende hoeveelheid plotselinge prikkels. Een theatervoorstelling is natuurlijk vaak juist een gelegenheid waarbij deze voorwaarden niet opgaan.
Daarom richt Tijl de voorstelling zodanig in dat hij zo goed mogelijk tegemoet komt aan de specifieke behoeften van het publiek. Een rustige opbouw, geen plotselinge heftige geluiden of lichteffecten. Soms neemt hij voor aanvang van de voorstelling de tijd om met de kinderen te bespreken wat ze allemaal klaar zien staan op het podium en laat hij alvast wat horen, zodat kinderen een idee krijgen wat ze kunnen verwachten en eventuele spanning over bijvoorbeeld de hoogte van het volume weggenomen kan worden.

Wij zijn nog steeds helemaal enthousiast over je voorstelling, dikke duim voor hoe je de interactie zocht met de cliënten!
- Focus ( werkplaats/dagbesteding), Alphen aan den Rijn -

Voorbereiding

Een extra toegevoegde waarde bij een voorstelling in het buitengewoon onderwijs is de voorbereiding. Door vooraf al eens een filmpje van Tijl te bekijken of een liedje van Tijl te beluisteren kunnen kinderen zich een beeld vormen van hetgeen ze kunnen verwachten en - minstens zo belangrijk! - kan de voorpret alvast beginnen! Bij iedere voorstelling is er de mogelijkheid om vooraf enkele links toe te sturen naar filmpjes/liedjes die onderdeel zullen zijn van de voorstelling.

Muziek en sfeer als verbinding
Buitengewoon Onderwijs Kindervoorstellingen Tijl Damen

Muziek is een universeel communicatiemiddel. Ook wie de woorden (nog) niet begrijpt, kan worden gegrepen en meegenomen door klanken, sfeer en ritme. Met aanstekelijke melodieën en ritmes neemt Tijl Damen zijn publiek mee in een wereld waarin voor iedereen plaats is.

In zijn liedjes werkt Tijl veel met beweegopdrachten. Door de gemeenschappelijk kennis van de groep en het spiegelen aan elkaars handelen haakt iedereen aan. Zo ontstaat een moment van gezamenlijkheid, verbinding en plezier, waarbij ruimte is voor ieders inbreng en eigenheid.

In zijn voorstellingen gebruikt Tijl taal niet enkel als middel, maar ook als doel. Door zichzelf telkens te parafraseren, door duidende bijzinnen en handelend ondersteunen biedt hij in zijn kindervoorstellingen een rijk taalaanbod, waar elk kind uit kan halen wat aansluit bij zijn/haar niveau en mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden

 
Ongesproken taal

Behalve liedjes en live muziek weeft Tijl Damen visuele acts en scenes door zijn voorstellingen voor het buitengewoon onderwijs, waarin universele menselijkheid en herkenbaarheid centraal staan. Smakelijke situaties, handelingen en emoties, waarbij hij zichzelf op de hak neemt. Spelen met de verwachting van het publiek, opbouwen naar het inlossen van spanning en samen lachen om o zo herkenbare onhandigheid.

Voorstelling op maat
Tijl Damen Kindertheater Buitengewoon Onderwijs

Tijl Damen werkt graag op maat. Met een uitgebreid repertoire van liedjes en acts over de meest uiteenlopende onderwerpen is het dan ook mogelijk om een voorstelling aan te laten sluiten bij een brede waaier aan thema's. Binnen het buitengewoon onderwijs wordt vaak gewerkt met thema's en/of projecten. Informeert u gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden om een voorstelling bij uw thema te laten aansluiten.

Wij hebben dankzij Tijl een superleuk optreden gehad op onze wijkschool Bubao De Wissel in Puurs (België). De kindjes en de leerkrachten waren allemaal enthousiast. Tijl had echt iedereen mee. Superleuk om al die blije gezichtjes te zien! Zeker voor herhaling vatbaar!
- SO school De Wissel, Puurs -

Kindervoorstellingen op locatie: flexibel inzetbaar

Tijl Damen speelt een kindervoorstelling voor de hele school, maar kan ook geboekt worden voor een kleinschalige voorstelling per klas.
In het aanbod van kindervoorstellingen van Tijl Damen die u op locatie kunt boeken zitten voorstellingen voor jongere kinderen (kleuters, BuBaO) en oudere kinderen (BuLo / BuSo). Daarnaast zijn er ook voorstellingen die geschikt zijn om voor de hele school te spelen.
De interactieve kindervoorstellingen van Tijl Damen kunnen zowel binnen als buiten gespeeld worden. Buiten speelt hij uit zijn theaterbus: deze vrolijke bus is volledig uitgerust als pop-up theater met licht en geluid. Vanuit de theaterbus speelt hij bijvoorbeeld op het schoolplein per klas, graad of een voorstelling voor de hele school.

Deze kindervoorstellingen speelt Tijl Damen op locatie:
(Klik op een voorstelling voor meer informatie)

Bekijk hier het volledige overzicht van voorstellingen van Tijl Damen voor het buitengewoon onderwijs.

Kindertheater op locatie heeft als grote voordeel dat het publiek de voorstelling kan beleven vanuit een veilige, bekende omgeving. Dat maakt dat er meer ruimte komt om zich helemaal mee te laten nemen in de voorstelling. Zeker in het buitengewoon onderwijs kan het verplaatsen naar een andere locatie ( bijvoorbeeld een cultuurcentrum) zoveel indrukken/prikkels geven dat er weinig energie meer overblijft voor de voorstelling zelf.
Bij heel jonge kinderen is het dan ook aan te raden om de kindervoorstelling op locatie te spelen. Tijl biedt dan ook de mogelijkheid om in het eigen klasje een kleinschalige voorstelling te spelen.

We hebben op school genoten van jouw voorstelling. Alle kinderen (en collega's) vonden het geweldig. Dankjewel!
- SBO de Oase, Hardenberg -

Waar kan ik een kindervoorstelling buitengewoon onderwijs op locatie van Tijl Damen boeken?
Tijl Damen kindertheater voor elk type buitengewoon onderwijs in Vlaanderen

Tijl Damen speelt zijn interactieve kindervoorstellingen in alle provincies in Nederland en Vlaanderen:
Of hij nu in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Brabant of Limburg speelt: Tijl Damen rekent geen aparte reiskosten. De kosten voor een kindervoorstelling van Tijl Damen hangen dus niet af van de locatie waar de voorstelling wordt gespeeld.

Voor welke locatie kan ik een kindervoorstelling van Tijl Damen boeken?

De interactieve kindervoorstellingen van Tijl Damen zijn heel flexibel in te zetten. Tijl past zich graag aan op de mogelijkheden die uw locatie biedt.
Hij speelt zijn voorstellingen bijvoorbeeld in een turnzaal, refter, hal of (bij kleinschalige voorstellingen) in het speellokaal of klaslokaal. Ook voor buitenlocaties zijn de voorstellingen heel geschikt. Hij speelt vanuit zijn theaterbus op het schoolplein, een grasveld, in een festivaltent of een andere geschikte buitenlocatie.
De voorwaarden zijn simpel: er moet voldoende ruimte zijn voor een speelvlak en het publiek en er is een (reguliere) stroomaansluiting nodig (230 volt). Doordat licht- en geluidsapparatuur tegenwoordig heel efficiënt is in stroomverbruik, volstaat één stopcontact om alles op aan te sluiten.

Echt een aanrader. Tijl speelt in op het niveau van de kinderen met veel geduld. Past aan waar nodig en maakt de kinderen enthousiast.
- (V)SO Kiem, Dordrecht -

 

Vragen?  telefoon   049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09
 
 

Stel een vraag en/of vraag een vrijblijvende offerte aan