Kindertheater voor anderstaligen/NT2
Tijl Damen Kindertheater NT2 basisscholen op locatie

Tijl Damen speelt kindervoorstellingen voor kinderen met Nederlands als tweede taal ( NT2-onderwijs): Muzikale kindervoorstellingen vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek.

Hij speelt zijn interactieve kindervoorstellingen op locatie in heel Nederland en Vlaanderen. Bijvoorbeeld bij AZC scholen of basisscholen die werken met schakelklassen.

Neem vrijblijvend contact op

 

Altijd leuk om de interactie tussen Tijl en de kinderen te zien. Een aanrader voor een creatieve middag vol muziek! Wat hebben de kinderen genoten! Nogmaals erg dankjewel!
- COA, AZC Middelburg -

Deze kindervoorstellingen speelt Tijl Damen voor anderstaligen/NT2:
Bekijk hier het volledige overzicht van voorstellingen die Tijl Damen op locatie speelt.
 
Muziek en sfeer als verbinding

Muziek is een universeel communicatiemiddel. Ook wie de woorden (nog) niet begrijpt, kan worden gegrepen en meegenomen door klanken, sfeer en ritme. Met aanstekelijke melodieën en ritmes neemt Tijl Damen zijn publiek mee in een wereld waarin de taalbarriere wegvalt.

NT2 Kindervoorstellingen TijlDamen

In zijn liedjes werkt Tijl veel met beweegopdrachten. Door de gemeenschappelijk kennis van de groep en het spiegelen aan elkaars handelen haakt iedereen aan. Zo ontstaat een moment van gezamenlijkheid, verbinding en plezier, waarbij de Nederlandse taal ongemerkt ondersteund wordt.

In zijn voorstellingen gebruikt Tijl taal niet enkel als middel, maar ook als doel. Door zichzelf telkens te parafraseren, door duidende bijzinnen en handelend ondersteunen biedt hij in zijn kindervoorstellingen een rijk taalaanbod, waar elk kind uit kan halen wat aansluit bij zijn/haar beheersing en kennis van de Nederlandse taal.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden

Hartelijk bedankt voor je optreden in het azc te Goes. De kinderen en ouders hebben het er nog over! Geweldig! Spreekt voor zich dat geslaagd is geweest. We houden ons graag aanbevolen voor de toekomst.
- AZC Goes -

Ongesproken taal

Behalve liedjes en live muziek weeft Tijl Damen visuele acts en scenes door zijn NT2-voorstellingen, waarin universele menselijkheid en herkenbaarheid centraal staan. Tijl Damen Muzikaal Kindertheater voor NT2 basisonderwijsSmakelijke situaties, handelingen en emoties, waarbij hij zichzelf op de hak neemt. Spelen met de verwachting van het publiek, opbouwen naar het inlossen van spanning en samen lachen om o zo herkenbare onhandigheid.

NT2 kindervoorstelling op maat

Tijl Damen werkt graag op maat. Met een uitgebreid repertoire van liedjes en acts over de meest uiteenlopende onderwerpen is het dan ook mogelijk om een voorstelling aan te laten sluiten bij een brede waaier aan thema's. Binnen het NT2 onderwijs wordt vaak gewerkt met thema's en/of projecten. Informeert u gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden om een voorstelling bij uw thema te laten aansluiten.

Naar het contactformulier

 

De kinderen hebben weer volop genoten van je voorstelling. Daar doen we het voor. Super bedankt!
- BS de Smeltkroes, Aalden -

NT2 Kindervoorstellingen op locatie: flexibel inzetbaar

Tijl Damen speelt een kindervoorstelling voor de hele school, maar kan ook geboekt worden voor een kleinschalige voorstelling per klas.
In het aanbod van kindervoorstellingen van Tijl Damen die u op locatie kunt boeken zitten voorstellingen voor jongere kinderen (peuters, kleuters, onderbouw basisschool) en oudere kinderen (bovenbouw basisschool). Daarnaast zijn er ook voorstellingen die geschikt zijn om voor de hele school te spelen.
De interactieve kindervoorstellingen van Tijl Damen kunnen zowel binnen als buiten gespeeld worden. Buiten speelt hij uit zijn theaterbus: deze vrolijke bus is volledig uitgerust als pop-up theater met licht en geluid. Vanuit de theaterbus speelt hij bijvoorbeeld op het schoolplein per klas, onderbouw/bovenbouw of een voorstelling voor de hele school.

Muzikale kindervoorstellingen op maat en op locatie

Kindertheater op locatie heeft als grote voordeel dat het publiek de voorstelling kan beleven vanuit een veilige, bekende omgeving. Dat maakt dat er meer ruimte komt om zich helemaal mee te laten nemen in de voorstelling. Zeker bij jongere kinderen kan het verplaatsen naar een andere locatie ( bijvoorbeeld een theaterzaal) zoveel indrukken geven dat er weinig energie meer overblijft voor de voorstelling zelf.
Bij heel jonge kinderen is het dan ook aan te raden om de kindervoorstelling op locatie te spelen. Tijl biedt dan ook de mogelijkheid om in de eigen kleuterklas/peuterklas een kleinschalige voorstelling te spelen.

Ik wil meer informatie over een voorstelling

 

De onderbouwkinderen van de 5 SKOV-scholen hebben genoten van 2 prachtige meedoe-voorstellingen; ze zijn allemaal geslaagd als reservepiet, omdat ze zo goed konden dansen, springen, zingen, nieuwe liedjes leren, de staf vasthouden onder bezielende leiding en met afwisselende muziek van Tijl. Een fantastische beleving!
- Josefschool, Overloon ( school met Schakelklassen) -

Waar kan ik een NT2 kindervoorstelling op locatie van Tijl Damen boeken?
Tijl Damen kindertheater voor anderstaligen

Tijl Damen speelt zijn interactieve kindervoorstellingen in alle provincies in Nederland en Vlaanderen:
Of hij nu in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant of Limburg speelt: Tijl Damen rekent geen aparte reiskosten. De kosten voor een kindervoorstelling van Tijl Damen hangen dus niet af van de locatie waar de voorstelling wordt gespeeld.

Neem contact op over een voorstelling

 

Voor welke locatie kan ik een kindervoorstelling van Tijl Damen boeken?

De interactieve kindervoorstellingen van Tijl Damen zijn heel flexibel in te zetten. Tijl past zich graag aan op de mogelijkheden die uw locatie biedt.
Hij speelt zijn voorstellingen bijvoorbeeld in een gymzaal, aula, hal of (bij kleinschalige voorstellingen) in het speellokaal of klaslokaal. Ook voor buitenlocaties zijn de voorstellingen heel geschikt. Hij speelt vanuit zijn theaterbus op het schoolplein, een grasveld, in een festivaltent of een andere geschikte buitenlocatie.
De voorwaarden zijn simpel: er moet voldoende ruimte zijn voor een speelvlak en het publiek en er is een (reguliere) stroomaansluiting nodig (220 volt). Doordat licht- en geluidsapparatuur tegenwoordig heel efficiënt is in stroomverbruik, volstaat één stopcontact om alles op aan te sluiten.

Wat een energie laat Tijl zien tijdens de voorstelling en hoe aanstekelijk werkt dat! Alle kinderen van groep 1 tot groep 8 een heel uur betrokken en actief houden is heel knap, met een voorstelling die speciaal voor ons jubileum op maat gemaakt is! Geweldige entertainer, aanrader.
- BS Wilgenburg, Zwolle -

 

Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09
 
 

Stel een vraag en/of vraag een vrijblijvende offerte aan