Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Boek 'Als ik Kerst Mis', de kerstvoorstelling 2024 van Tijl Damen.

Een sfeervolle, muzikale kerstvoorstelling vol interactie, humor en kerstgevoel. De voorstelling is geschikt voor peuters, kleuters, basisschool, speciaal onderwijs/ buitengewoon onderwijs en als familievoorstelling.

Neem contact op over deze voorstelling

 

Over de voorstelling

Een kerstvoorstelling voor jong en oud

'Als ik Kerst mis' is een interactieve, muzikale kerstshow, waarin, m.b.v. aanstekelijke liedjes, allerlei onderdelen van het kerstfeest aan de orde komen. Het is een afwisselende show met o.m. 'rendierenfitness', de 'kerstrap', het 'kerstmutsdoorgeeflied' en de kerstwoordenshuffle, waarbij ieder woord voor een bepaalde beweging staat. Daarnaast wordt één van de kinderen tot Kerstman omgetoverd, is er ruimte voor een sfeervol meezinglied over de eenheid en verbinding die bij Kerst hoort en een lied over vrede.
De voorstelling is geschikt voor de hele basisschool en als familievoorstelling.

Variant voor jonge kinderen:
Speelt Tijl deze voorstelling voor peuters, kleuters of onderbouw? Dan is het mogelijk om een kleine verhaallijn toe te voegen: Tijl heeft een afgedankte kerstboom gevonden. Na jarenlang trouwe dienst is hij bij het vuilnis gezet en ingeruild voor een nieuwe. Dat vindt Tijl onverteerbaar. Daarom heeft hij de boom meegenomen. Met aanstekelijke liedjes en veel interactie met het publiek ( dansen, zingen, springen, uitbeelden, enz.) zorgen we dat er ook voor deze boom dit jaar tóch een kerstfeest is.

Beschikbaarheid kerstvoorstelling 2024:

Bent u op zoek naar een kerstvoorstelling in 2024? Momenteel zijn er nog ruime mogelijkheden.

Boek op tijd! Deze voorstelling is eind september vaak al volgeboekt. Klik hier om te zien waar Tijl deze voorstelling in 2023 speelde.

 

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09

 

Wat is Kerstfeest?

Het kerstfeest is één van 's werelds populairste en meest gevierde feesten. Ook in Nederland wordt in de kerstperiode op allerlei manieren aandacht besteed. Was het vroeger met name een Christelijk feest, tegenwoordig wordt Kerstmis ook gevierd en beleefd door mensen die geen (directe) binding met de kerk hebben. Het kerstfeest wordt gevierd op basisscholen, peuterspeelzalen, kinderopvang, sportclubs, bij bedrijven, verenigingen, enz. De kerstperiode begint zodra Sinterklaas uit het land vertrokken is, 5 december in Nederland/ 6 december in België. Veel scholen en kinderopvang wachten dan eerst enkele dagen, voordat de klas of opvanglocaties wordt omgetoverd in kerstsferen, zodat kinderen even kunnen bijkomen. De Sinterklaasperiode is immers voor met name jonge kinderen een erg enerverende en vermoeiende periode. De spanning van het zetten van de schoen, Sinterklaas ontmoeten en natuurlijk pakjesavond brengt een hoop spanning met zich mee. De kerstperiode is daarentegen vaak juist een tijd waarin gezelligheid, saamhorigheid, verbondenheid en een fijne sfeer centraal staan.
Het kerstfeest kent een aantal rituelen en gebruiken, zoals samen de kerstboom halen en versieren, liedjes zingen onder de kerstboom, verhalen vertellen, gesprekken over vrede, kaarsjes branden en gezellig samen eten. Natuurlijk wordt er ook op zowel christelijke als niet-christelijke scholen stilgestaan bij de geboorte van Jezus. Er is een repertoire van traditionele kerstliedjes. In de afgelopen decennia zijn daar tal van liedjes aan toegevoegd. Ook Tijl Damen heeft inmiddels al meer dan 30 kerstliedjes geschreven. Een aantal daarvan vind je terug op zijn website en natuurlijk komt een groot deel daarvan ook voor in zijn Kerstvoorstelling.


Wat is een goede Kerstvoorstelling?

Een goede Kerstvoorstelling weet de aandacht van de kinderen te vangen én gedurende de kerstvoorstelling de aandacht vast te houden. Voor veel kinderen is de kerstperiode een tijd waarin de sfeer erg belangrijk is. Een goede kerstvoorstelling weet deze sfeer te vangen en over te brengen. De kerstshow 2024 van Tijl Damen is daarom erg geschikt, omdat allerlei elementen van het kerstfeest erin aan de orde komen, met veel oog voor een fijne sfeer. De kerstvoorstelling van Tijl Damen is echt een gezamenlijke beleving, waarin een gevoel van saamhorigheid centraal staat. Er vindt bij ieder lied een vorm van interactie plaats, waarbij kinderen lekker kunnen bewegen en actief mee kunnen doen. Tijdens de kerstvoorstelling laat Tijl de kinderen klappen, stampen, springen, uitbeelden, meezingen, een rol spelen of zelf muziek maken. Daarnaast is de kerstvoorstelling 2024 van Tijl Damen zo opgebouwd, dat hij tijdens het spelen telkens kan aanpassen aan wat hij voelt dat het publiek nodig heeft: Moet het tempo wat omhoog of juist omlaag? Is er een rustpunt in de voorstelling nodig? Moet het publiek een beetje uit de tent gelokt of juist wat getemperd? Daardoor kan hij bij iedere kerstvoorstelling nauwgezet afstemmen op het publiek, afhankelijk van de leeftijd, de samenstelling, het (taal)niveau, de gelegenheid, de spanningsboog en de energie.

Wanneer een kerstvoorstelling?

Er zijn tal van gelegenheden waar de kerstshow van Tijl Damen goed bij aansluit. Jaarlijks speelt Tijl zijn kerstvoorstellingen bij op basisscholen, bij kinderopvangorganisaties, in het theater of bij een ander kerstfeest of kerstevenement. Vanzelfsprekend vindt een kerstvoorstelling op z'n vroegst plaats op de dag nadat sinterklaas vertrokken is en ten laatste in de laatste week van december. Op scholen wordt soms gekozen voor een kerstvoorstelling om de kerstperiode in te luiden, vroeg in het kerstseizoen dus. Soms wordt de kerstshow van Tijl Damen juist geboekt tijdens de gezamenlijke kerstviering op school, voor of na het kerstdiner. Afgelopen jaren is - naast het kerstdiner - ook het kerstontbijt, kerstlunch of kerstbrunch op scholen in opkomst. In zulke gevallen wordt Tijl Damen overdag geboekt. Ook zijn er scholen die de kerstvoorstelling van Tijl Damen boeken op de laatste schooldag voor de kerstvakantie. Als afsluiter van het kalenderjaar dus. Kinderopvangorganisaties kiezen dan juist weer vaker voor een voorstelling ín de kerstvakantie. De kerstvoorstellingen van Tijl Damen zijn zowel geschikt voor grote groepen als voor kleine groepen kinderen. Sommige scholen kiezen voor een kerstvoorstelling voor de hele school, andere scholen kiezen voor meerdere kerstshows, bijvoorbeeld een kerstvoorstelling voor de onderbouw en één voor de bovenbouw. Grote scholen splitsen het soms nog meer uit en huren Tijl Damen in voor een dagprogramma vol voorstellingen die telkens bezocht wordt door een aantal klassen. Tijl Damen denkt graag mee over de mogelijkheden en informeert u graag over wat er kan en welke kosten dit met zich meebrengt.

Voor wie is de kerstvoorstelling 2024 van Tijl Damen?

De Kerstshow 2024 van Tijl Damen is geschikt voor een grote doelgroep. Hoofdzakelijk gericht op kinderen, maar zeker ook geschikt als familievoorstelling! Tijl speelt kerstvoorstellingen voor onder meer: peuters op peuterspeelzalen en bij kinderdagverblijven, de buitenschoolse opvang (BSO), basisscholen, kleuterscholen en lagere scholen. Daarnaast speelt hij zijn kerstshows ook voor brede groepen als familievoorstelling tijdens kerstevenementen, kerstmarkten, bedrijfsfeesten, in het theater en bij andere kerstvieringen. Tot slot is de kerstvoorstelling 2024 van Tijl Damen ook heel geschikt voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Tijl speelt zijn kerstvoorstellingen dan ook elk jaar voor diverse instellingen voor mensen met een beperking en bij scholen voor speciaal onderwijs (NL) en buitengewoon onderwijs (BE).

Welke kerstshow is geschikt?

Om te bepalen welke kerstshow goed aansluit bij de gelegenheid waarvoor u een geschikte kerstvoorstelling zoekt, is het van belang om te bepalen onder welke omstandigheden de kerstvoorstelling moet plaatsvinden. Als u op zoekt bent naar randentertainment is het beter om een andere activiteit dan de kerstshow 2024 van Tijl Damen te zoeken, waarbij het geen probleem is als er ondertussen andere dingen gebeuren, oftewel: waarbij geen centrale aandacht nodig is. De kerstvoorstelling van Tijl Damen is bijzonder geschikt voor alle gelegenheden waarbij de aandacht wél gevangen mag worden of dit juist de beodeling is. De kerstvoorstelling 2024 kan bijvoorbeeld in een besloten ruimte, een zaal, een theaterzaal, een hal, een dorpshuis, een feestzaal, een gymzaal, een sporthal, een speellokaal, een aula, een refter of een andere centrale en/of gemeenschappelijke ruimte plaatsvinden. Tijl Damen verzorgt zijn eigen licht en geluid voor een publiek t/m 500 personen. Dat maakt het natuurlijk wel heel makkelijk: u hoeft zelf nagenoeg in niets te voorzien als u Tijl Damen boekt voor een kerstshow.

Wanneer kan ik deze kerstvoorstelling boeken?

De kerstvoorstelling 2024 van Tijl Damen kunt u het gehele jaar boeken, maar de uitvoering van de voorstelling zal altijd plaatsvinden in de eerder aangegeven kerstperiode. U kunt tot maximaal één jaar vooruit de kerstshow van Tijl Damen vastleggen voor uw kerstfeest of kerstviering. Als u verzekert wilt zijn van de beschikbaarheid van Tijl Damen op de door u gekozen datum, is het wel raadzaam om op tijd een boeking te doen. De eerste boekingen voor kerstshows ontvangt Tijl Damen meestal al in het voorjaar. In september komt de stroom van aanvragen vaak goed op gang en wordt dagelijks de kans kleiner dat hij nog beschikbaar is op de dag waarop uw evenement of viering plaatsvindt.

  • Locatie: School, Evenement, Kinderopvang, Theater
  • Doelgroep: 2-4 jaar, 4-8 jaar, 8-12 jaar, 4-12 jaar, Kinderen met een verstandelijke beperking, Volwassen met een verstandelijke beperking, Familievoorstelling
  • Thema: Kerst
  • Gelegenheid: Kerstfeest
  • Binnen / buiten: Binnen