Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Nieuws

nieuwjaarsgroet Tijl Damen 2023

2022 is voorbij. Een nieuw jaar begonnen! Ik wens je een prachtig, gelukkig en gezond 2023.

2022 was voor mij een jaar waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik speelde in 2022 meer dan 270 voorstellingen! Wat een aantal! Bijzondere momenten waar ik met extra plezier op terugkijk waren de uitvoeringen van de voorstelling 'Een Koninklijk Orkest' in Volendam i.s.m. fanfare Wilhelmina. Op één dag speelden we deze voorstelling vier keer voor een volle zaal. Telkens gevuld met 250 bovenbouwkinderen. Na de eerste voorstelling viel de stroom in heel Volendam uit! En toen? We besloten door te zetten en hebben in het halfduister en zonder geluidsversterking een hele voorstelling gespeeld. Voor al die 250 kinderen. En het ging! Ze waren muisstil als ik sprak. Het was een magisch moment.

Maar ook denk ik terug aan de tournee voor Kinderopvangorganisatie SKSG in Groningen, t.g.v. hun 120e verjaardag, waarbij ik op 7 dagen 25 voorstellingen speelde op locaties in de hele provincie Groningen.

In de zomer een bijzondere tournee langs een tiental noodopvanglocaties door heel Nederland in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland. Confronterend om te zien onder welke omstandigheden vluchtelingenkinderen vaak maandenlang verblijven. Heel fijn om met een voorstelling een lichtpuntje te kunnen brengen op zo'n dag; even zorgeloos genieten van muziek en gekkigheid. Gaaf ook om te ervaren dat taal daarbij geen enkel obstakel hoeft te zijn.

In het najaar was er de Kinderboekenweek tournee met mijn voorstelling 'Woelig Water'. Maar liefst 27 keer mocht ik deze voorstelling spelen op slechts drie weken tijd.

Een dikke dankjewel voor allen die het afgelopen jaar aandurfden mij te boeken, dank voor alle positieve recensies, fijne reacties, de talloze kopjes koffie, koekjes en andere lekkernijen, een speciale dankjewel aan al die conciërges die uitblinken in hulpvaardigheid!

Ook voor komend jaar staat er al een hoop moois in de steigers. Te beginnen met de 'Nationale Voorleesdagen', gevolgd door 'Lentekriebels' en de 'Kindermuziekweek'. Wil je een openbare voorstelling bezoeken? Kijk dan even in mijn agenda. Achter alle openbare voorstellingen vind je een link om een kaartje te reserveren of meer te lezen over het evenement/ de locatie waar ik speel.

 

Tijl Damen speelt 'Feest Tralala' Een voorstelling voor de Nationale Voorleesdagen 2023

Voorlezen is een feest! Eind januari zijn het de Nationale Voorleesdagen. Tijl Damen heeft ook dit jaar weer een voorstelling die mooi aansluit bij het thema. De voorstelling heet 'Feest Tralala!' en is een uiterst vrolijke, muzikale theatervoorstelling vol aanstekelijke liedjes en interactie en... Feest! De voorstelling is geschikt voor peuters/kleuters, maar kan ook prima voor de hele school ( groep 1 t/m 8)worden gespeeld. Zowel de inhoud als het tempo en aanspreekniveau past Tijl telkens aan op de samenstelling van het publiek.

De voorstelling is geschikt voor basisscholen, speciaal onderwijs, peuteropvang, kleuterschool, bibliotheken en theaters.

Meer lezen? De voorstelling boeken? Een vrijblijvende offerte aanvragen? Ga naar Voorstelling 'Feest Tralala!'

Over de Nationale Voorleesdagen: De Nationale Voorleesdagen 2023 vinden dit jaar plaats van 25 januari t/m 4 februari 2023. Het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en illustrator Jan Jutte is verkozen tot Prentenboek van het jaar en gaat over Maximiliaan Modderman die een feestje geeft voor zijn speelgoedbeesten. De voorstelling Feest Tralala van Tijl Damen sluit perfect aan bij het thema feest.

Sinterklaasshow Tijl Damen volgeboekt

Afgelopen weken is de sinterklaasperiode als een razende volgelopen. De tour start op donderdag 17 november en loopt door tot 9 december! Daarmee is de sinterklaastour van Tijl Damen voor 2022 helemaal volgeboekt.
Het was een flinke puzzel om alles in elkaar te laten passen en te schuiven met data en speeltijden. Dankzij de flexibiliteit van een aantal scholen is dat gelukt.
Dat betekent dat Tijl vanaf 17 november maar liefst 17 dagen achter elkaar door Nederland en België reist met zijn sinterklaasvoorstelling: Van Nijmegen tot Rotterdam en van Zwolle tot Antwerpen. In totaal speelt Tijl deze periode 30 sinterklaasshows.

Voor de kerstvoorstelling is nog wel wat plek. Wil je de kerstvoorstelling van Tijl Damen boeken? Kijk dan op deze pagina.

Wil je alvast de sinterklaasvoorstelling voor 2023 boeken? Dat kan op deze pagina.

Had je de Sinterklaasvoorstelling dit jaar ook graag op jouw school willen boeken? Niet getreurd: je kunt de online sinterklaasshow dit Tijl vorig jaar op 3 december voor 30.000 kinderen via het digibord speelde hier gratis terugkijken!

 

 

Kindervoorstelling Een Koninklijk Orkest Veere

Op zaterdag 5 november speelt Tijl Damen in samenwerking met fanfare 'Veeres Genoegen' de vrolijke, interactieve muziektheatervoorstelling 'Een Koninklijk Orkest'. Tijdens deze voorstelling vol muziek en interactie probeert Tijl de fanfare te laten spelen, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig! Aan de hand van allerlei attributen krijgt hij de muzikanten stukje bij beetje aan het spelen. Kom je ook kijken? De toegang is gratis! Reserveren kan via deze link.

UPDATE: Volgeboekt! Reserveren is helaas niet meer mogelijk...

De voorstelling begint om 15:30 uur (deuren open om 15:00 uur).

Locatie: Gymzaal Zanddijk/Veere, Frans Naereboutstraat 1, Veere