Tijl speelt klTijl zingt klTijl tekent kl

Tijl speelt klTijl zingt grTijl tekent gr

Tijl speelt smallerTijl zingt smallerTijl tekent smaller

Nieuws

Van 20 t/m 30 januari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar: 'Coco kan het!' van Loes Riphagen.
In opdracht van de Zeeuwse Bibliotheek maakte Tijl Damen een podcast van het prentenboek in de vorm van een hoorspel.
De podcast is gratis te beluisteren. Klik hier voor de podcast Coco kan het!

Ook geïnteresseerd in een podcast of hoorspel? Neem gerust contact op!

Nieuwjaarswens Tijl Damen

Uitgebreid omzien doe ik liever nog even niet. Een memorabel jaar was het, met gelukkig - naast alle narigheid - ook lichtpuntjes, zoals de meer dan 100 mini-shows die ik vanuit mijn tot minitheater omgebouwde bus heb kunnen spelen. Voor gezinnen, voor complete straten ( Koningsdag/Bevrijdingsdag), maar ook trok ik het land door met een aantal dagtournees bij instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking en voor ouderen; twee groepen die onevenredig hard geraakt werden door de eerste lockdown.

Het jaar eindigde in mineur met een lockdown, maar gelukkig met hoop op beter in het komende jaar.

Daarom wens ik u heel graag een hoopvol nieuw jaar in goede gezondheid!

Een korte kersttournee

Eigenlijk stond mijn agenda bomvol met kerstvoorstellingen. Van Groningen tot Zeeland, van Zuid-Holland tot Drenthe.
Helaas kwam een groot deel van die tournee te vervallen met ingang van de lockdown. Heel spijtig, maar het is niet anders.
Laten we vooral hopen dat dit de laatste horde is voordat we langzaam weer de weg naar boven vinden.

Gelukkig kon een aantal kerstvoorstellingen wél doorgaan, zoals de tweedaagse tour door Drenthe.
Het lokale nieuwsplatform 'Coevorder Nieuws' bezocht maar liefst drie van deze kerstshows en schreef er een leuk artikel over met sfeervolle foto's en filmpjes.

Bekijk het artikel hier: https://coevordernieuws.nl/nieuws/kinderen-genieten-van-kerstvoorstelling/

En nu?
De agenda is voorlopig helemaal leeg w.b. voorstellingen.
Afgelopen jaar schakelde ik meermaals over naar kleinschalige voorstellingen uit mijn bus die ik als 'voordeurvoorstelling' of 'straatshow' speelde en ook deed ik met kleinschalige optredens dagtournees bij instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Omdat ik denk dat het momenteel niet past in de geest van de maatregelen om veel reisbewegingen te maken heb ik besloten dat ik voorlopig even de pauzeknop indruk en in het geheel niet zal spelen.

Thuis ligt nog genoeg werk te wachten, dus een uitstekende gelegenheid om alles wat afgelopen jaar is blijven liggen op orde te brengen.
Nieuwe projecten liggen in het verschiet, waarover binnenkort meer!

Mini-Kerstshow - Tijl Damen

De agenda van Tijl zit propvol in de laatste week voor de kerstvakantie. Maar... door een annulering is vrijdag 18 december vrijgekomen.
Ben je dus op zoek naar een gezellige afsluiter op je basisschool op de laatste schooldag voor de Kerstvakantie? Boek dan de 'Mini-Kerstshow'.
Dit is een interactieve, muzikale voorstelling van 30 minuten per klas met een opbouwtijd van slechts 5 minuten! Tijl speelt met een klein geluidsetje en alle materialen passen in één kist op wielen. Nog even lekker zingen, dansen, springen, uitbeelden enz. voor de vakantie begint? Kijk hier voor meer informatie: Mini-Kerstshow