Tijl speelt klTijl zingt klTijl tekent kl

Tijl speelt klTijl zingt klTijl tekent kl

Tijl speelt smallerTijl zingt smallerTijl tekent smaller

Nieuws

Het was een spannende tijd, dat tweede kwartaal van 2020.
Twee weken na de uitbraak van corona in Nederland en de beperkende maatregelen die daaruit voortvloeiden besloot Tijl om zich zo goed mogelijk aan te passen en bouwde hij zijn bus om tot mini-theater. Daarmee speelde hij kleinschalige voorstellingen bij gezinnen voor de deur, maar ook bij zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking en voor ouderen.
Al met al lukte het toch nog om op deze manier zo'n 120 optredens te geven.

Na een maandenlange pionierstocht vol aangepaste mini-voorstellingen, stonden de laatste weken van het schooljaar ineens weer in het teken van - bijna - normale voorstellingen!

De agenda stond plots weer bomvol. In drie weken tijd speelde Tijl ruim 30 voorstellingen voor basisscholen in Friesland, Groningen, Utrecht, Gelderland, Zeeland, Brabant en Zuid-Holland. Een hoop gereis en wekkers die in het holst van de nacht afgingen, maar wat fijn om weer volwaardig te kunnen spelen! Onder die voorstellingen was ook de opening van de Zomerschool in Terneuzen. Die haalde de krant. ( klik hier voor het artikel)

De zomervakantie is nog wat rustig, met name door het wegvallen van festivals en andere festiviteiten, maar gelukkig zijn er nog tal van optredens die wél door kunnen gaan.

Voorlopig speelt Tijl zijn voorstellingen nog met enige aanpassing, zoals: geen fysiek contact met het publiek, anderhalve meter afstand tussen Tijl en publiek en desgewenst kan in plaats van één grote voorstelling voor het hele publiek gekozen worden voor meerdere korte voorstellingen voor telkens een deel van het publiek.

Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Zolang de coronamaatregelen van kracht blijven, speelt Tijl 'Coronaproof'.
Tijl speelt vanuit zijn tot mini-theater omgebouwde bus of - bij slecht weer - een geschikte binnenlocatie.
Natuurlijk zijn liedjes, humor en interactie nog steeds de vaste ingrediënten, maar dan op anderhalve meter afstand...
De voorstellingen zijn te boeken per dagdeel. In principe is elke voorstelling geschikt om coronaproof uit te voeren.
Eventueel meerdere kortere voorstellingen voor telkens een deel van het publiek, bijvoorbeeld enkele schoolklassen i.p.v. de hele school ineens.


Het volledige overzicht vind je op deze pagina.
Vragen? Meer informatie nodig? Neem gerust contact op!

 Maar liefst 12 voorstellingen speelde Tijl Damen op Koningsdag 2020. Met zijn theaterbus trok hij van straat naar straat. Bewoners konden de voorstelling beleven vanuit hun voortuin, of desnoods vanaf de stoep. Zo kon er toch samen een feestje gevierd worden, terwijl de 1,5 meter netjes in acht genomen werd. De PZC/BNdeStem was erbij en maakt een verslag:

https://www.pzc.nl/video/kanalen/pzc~c357/series/korte-reportage~s990/tijl-bouwt-feestje-op-bijzondere-koningsdag~p143336

Mini Koningsdagshow 2020

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kunnen alle evenementen op Koningsdag niet doorgaan. Wil je nou toch een veilig feestje in je eigen straat vieren? Dat kan! Tijl is deze dag in Zeeuws-Vlaanderen te boeken met de 'Mini Koningsdag Drive-in Show'. Een feestelijke en interactieve minivoorstelling vol vrolijke liedjes over feest, koningen en koninginnen die Tijl vanuit zijn theaterbus in jouw straat speelt. Alle gezinnen uit jouw straat kunnen meedansen, springen en zingen vanuit hun eigen voortuin. Inmiddels zit de agenda wel bijna vol voor die dag, dus wees er heel snel bij! Hier vind je alle info en kun je een boekingsformulier invullen: www.tijldamen.com/koningsdag