Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

 

Tijl ontvangt regelmatig recensies over zijn voorstellingen. Die deelt hij natuurlijk graag!
Per voorstelling kunt u een aantal reacties vinden.

U kunt ook zelf een recensie invullen over een voorstelling van Tijl Damen die u hebt gezien.Recensies Tijl

Alle Dagen Feest! Kerstvoorstelling
Maestro, Muziek! Sinterklaasvoorstelling
De Pensioenshow Mini-Sintshow
Woelig Water Een Koninklijk Orkest
Leentje en de weide-wereld Bang in bed
Wat een weertje! Interactief optreden
Lentekriebels Sweet Home


Wat een feest heeft Tijl ervan gemaakt op onze school! Twee optredens voor 270 kinderen per voorstelling. Tijl kan zonder woorden zelfs de hele zaal boeien en ademloos laten kijken en luisteren. Het was mooi, grappig, interactief en heel afwisselend. Echt een aanrader!!!!
OBS 't Schrijverke, Goirle

 

Tijl heeft vanuit zijn theaterbus op ons schoolplein twee feestelijke, grappige en op de doelgroep gerichte voorstellingen gegeven; één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw. Hij weet direct de aandacht van de kinderen te vangen en speelt goed op hen in. Op zeer professionele wijze zorgt hij voor een vrolijke, interactieve voorstelling waarbij de kinderen enthousiast meededen. Kortom: succes verzekerd als je Tijl zijn gang laat gaan!
BS Talentrijk, Nijverdal

 

Onze school is getrakteerd op 3 zeer dynamische muzikale voorstellingen. Alle kinderen (groot en klein) waren van begin tot eind geboeid en deden enthousiast mee. Ook zonder woorden wist Tijl moeiteloos de aandacht vast te houden. En wat heerlijk dat kinderen tijdens een voorstelling eens niet alleen maar stil moeten zijn, maar mee mogen klappen, stampen, zingen en roepen. Heerlijk! Bedankt voor de feestelijke opening van onze vernieuwde school!
De Taalster, Nijmegen

 

De voorstelling was fantastisch, geweldig!! Voorstelling “feest” had Tijl helemaal aangepast aan de (her)opening van onze schoolbibliotheek. Wat een actie: de leerlingen (2 groepen van meer dan 250 leerlingen per groep) deden heel goed mee. Dank je wel Tijl!
Schoolbibliotheek OBS de Stapsteen, Herten

 

Alle kinderen van groep 1 t/m 8 waren wisselend geboeid of actief betrokken. Een aanrader voor elke basisschool.
KBS De Nobelaer, Oude-Tonge

 

Ons kleuterschoolreisje begon met de voorstelling ‘Alle dagen feest’. Met 6 kleutergroepen in de gymzaal. Nou dat werd echt één GROOT feest. De kinderen mochten meezingen, meedansen, meebewegen, muziek maken, zich verkleden en toneelspelen. Fantastisch wat een energie Tijl uitstraalt en wat een verbeeldingsvermogen hij heeft. Je krijgt de kans niet om weg te dromen of stil te zitten, want de hele voorstelling weet hij de kinderen en het overige publiek te boeien. Echt een aanrader voor een kleuterfeest of als er iets anders op school te vieren is.
Annie M.G. Schmidtschool, Den Haag

 

Tijl weet de feeststemming er goed in te brengen! Het was echt feest bij ons in de school. De kinderen van jong tot oud hebben genoten van de voorstelling.
OBS de Mussenacker, Udenhout

 

Wat hebben de kleine (maar ook de grote!!) Snoopy's genoten van Tijl. We vonden het vooraf wel spannend hoe Tijl in z'n uppie zo'n grote groep kinderen kon boeien, maar werkelijk geen probleem! Iedereen deed mee! Respect.
Kinderopvang Snoopy, Leimuiden

 

Zowel de kinderen als de juffen hebben genoten van de show. Wat fijn dat er zoveel interactie was met de kinderen. De show was heel afwisselend waardoor ze een uur geboeid hebben geluisterd, gedanst en gezongen. Bedankt! Het was een mooie toevoeging aan onze meester- en juffendag!
Prinses Beatrixschool, Goes

 

Tijdens de opening van ons kindcentrum heeft Tijl 2 fantastische voorstellingen gegeven. Het lukte hem om 450 kinderen van begin tot eind muzikaal te boeien, mee te laten doen. Het enthousiasme spatte bij zowel groot als klein er vanaf. Daarnaast is Tijl zelf een prettige persoonlijkheid met kijk op kinderen en ......muziek!
Kindcentrum De Spil, Arnhem

 

Heel knap hoe je in staat bent, zowel de jongste als de oudste kinderen de hele voorstelling te boeien.
BS Wiekslag, Vianen

 

Na zijn optreden bij ons 5-jarig bestaan hebben we Tijl weer uitgenodigd voor de feestavond van ons 10-jarig bestaan. Wat een feest! De kinderen werden helemaal gegrepen door het optreden van Tijl. Genieten voor de kinderen, maar ook voor ons! Tijl Damen maakt er echt een feestje van, een grote aanrader!
Stichting Winkidoeweek, Wijngaarden

 

Tijl heeft bij scouting Panta Rhei de voorstelling "alle dagen feest" opgevoerd. Dit ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van onze groep. En een feest was het. De kinderen, aanwezige leiding en ouders hebben er erg van genoten.Door verschillende liedjes en sketches wist Tijl alle aanwezigen te boeien en mee te nemen in de show. Uiteindelijk stond (bijna) iedereen op de vloer om mee te doen. Tijl bedankt voor dit leuke optreden. Het heeft een positieve bijdrage geleverd aan de viering van ons 60 jarig bestaan.
Scouting Panta Rhei, Eindhoven

 

Een leuke en interactieve voorstelling. Geschikt voor groep 1 t/m 8 waar je zelf een evenement in kunt passen.
BS De Vlaswiek, Koewacht

 

Groot plezier voor jong en oud, een prachtig afscheid van onze directeur. Bedankt!
BS Het Blokland, Noordseschut

 

Tijl maakte het afscheidsfeest van juf Thea tot een ware happening! Iedereen zong, danste en deed mee. Heel gezellig en voor juf Thea een geslaagd afscheid waar ze mooi op terug kan kijken!
OBS Willem de Zwijger, Roermond

 

Wat een geweldig leuke en interactieve show! Van 4-12 jaar deden ze allemaal enthousiast mee. Een mooie aanvulling op de paasactiviteit die we op school organiseerde.
J.W. Frisoschool, Nieuwvliet

 

Tijl Damen kwam optreden op onze school in Waalwijk tijdens ons carnavalsfeest. Het was een eg leuke show, de kinderen hebben erg genoten.
OBS van der Heijden, Waalwijk

 

Vanwege het 15 jarig bestaan van onze kinderopvang NulVier hadden we een feestmiddag georganiseerd waarbij Tijl Damen 4 voorstellingen heeft verzorgd. Twee voorstellingen voor de BSO kinderen, één voorstelling voor alle peuters en één voorstelling voor de babygroep. Tijl is zeer actief en zijn shows zijn echt zeer INTERACTIEF, zo zijn en blijven de kinderen (en ouders) zeer betrokken en hebben allen echt veel plezier. Geweldige shows dus voor alle leeftijden met veel variatie in zang met een fijne interactie. Ook heeft hij een mooie opbouw van zijn eigen podium uitstraling. Dank je Tijl voor deze geweldige (inter)actieve theatershow.
Kinderopvang NulVier, Asten

 

Het was een super leuke,interaktieve voorstelling waarbij de kinderen vaak werden betrokken. Veel zang en leuke muziek passend in het thema. Tijl is enorm enthousiast en vol energie! Kortom zeer de moeite waard!
Koningin Julianaschool, Leiderdorp

top↑

 

Top energie en een sterk gevoel voor (kinder)humor. De kinderen vonden Tijls spel fantastisch en zingen nog steeds liedjes van de voorstelling! De apparatuur, set en het vervoer waren allemaal van hoog niveau en allesbehalve invasief. Een echte allround aanrader!
Het Kompas, Apeldoorn

 

Sweet home is echt een super leuke interactieve voorstelling. Je steekt er nog eens wat van op. De kinderen en ouders hebben echt genoten. Leuke was ook dat de tweede voorstelling voor de bovenbouw ook in taalgebruik anders was. Echt een aanrader voor andere bibliotheken.
Bibliotheek AanZet, Alblasserdam

 

Wat een feest! De kinderen hebben genoten. Top voorstelling waarbij de kinderen erg betrokken waren.
OBS De Dolfijn, Zwijndrecht

top↑

 

Wat een energie laat Tijl zien tijdens de voorstelling en hoe aanstekelijk werkt dat! Alle kinderen van groep 1 tot groep 8 een heel uur betrokken en actief houden is heel knap, met een voorstelling die speciaal voor ons jubileum op maat gemaakt is! Geweldige entertainer, aanrader.
BS Wilgenburg, Zwolle

 

Wow Tijl, wat hebben we allemaal genoten van jouw voorstelling!! Geweldig! Echt top, maar ook dat je alles helemaal zelf opzet en afbreekt, wat een werk. Heel erg leuk dat je Jeanet nog zo in het zonnetje zette, heel erg bedankt voor deze onvergetelijke voorstelling!
BS Het Vlot, Vlissingen

 

Het was een ontzettend leuke,leerzame, interactieve voorstelling voor de kinderen van groep 1 t/m 8 t.g.v. de opening van het muziekproject op school Wis en Wierig. De meeste kinderen waren erg benieuwd naar de klanken van de verschillende instrumenten die al klaarstonden, ze waren dan ook behoorlijk onder indruk toen bleek dat echt overal op gespeeld werd. Korte informatie over de herkomst en ontstaan van sommige bijzondere instrumenten was interessant. Er werd naar elkaar geluisterd, met elkaar gezongen en gedanst, maat, ritme, bewegen, alles kwam aan bod. Dat je ook muziek kunt maken zonder instrumenten maar met je eigen lichaam hebben de kinderen op uitstekende wijze laten zien en horen. De gezamenlijke afsluiting was superleuk! Met emmers, flessen, ballonnen met zijn allen muziek maken en dan daarna tijdens het " Zing en Zwieriglied " in polonaise terug naar de eigen klas! De kinderen en leerkrachten hebben erg genoten van dit speciale muzikale optreden.
BS Wis en Wierig, Gaanderen

 

Tijl neemt enorm veel muziekinstrumenten mee en krijgt het hele publiek mee! We hebben genoten en willen een volgende keer afsluiten met deze show want het was een groot feest! Dank voor je komst Tijl, met hartelijke groeten van de organisatoren van het Goois Openluchttheater Festival
Goois Openluchttheater, Eemnes

 

Tijl begon te spelen en de kinderen keken vol verwachting naar hem. Zo stil zijn ze normaal op de groep nooit. ;)
Waar we erg enthousiast over waren als pedagogisch medewerksters is de interactie die Tijl met de kinderen heeft. Hij sluit aan bij datgene wat hij ziet wat de kinderen leuk vinden en hij krijgt alle kinderen - zelfs de stoere oudere jongens die het eerste niet 'cool' vonden om mee te doen - ook in beweging. Z'n liedjes zijn swingend en tekstueel aansluitend bij de belevingswereld van de kinderen.
Kinderopvang Stichting Welluswijs, Hardenberg

top↑

Wat een geweldig optreden waar alle aanwezigen van genoten hebben. Fijn dat niemand stil hoefde te zitten tijdens de voorstelling. Zeer interactief. Ook de contacten via de mail verliepen op een prettige manier. Tijl: ga zo door en laat nog meer mensen genieten van je voorstellingen!
BS 't Vierschip, Arnemuiden

 

Wij hebben Tijl ingehuurd voor de pensioenshow. Onze collega Annie nam afscheid en hij heeft haar in het zonnetje gezet, haar voorbereid op wat gaat komen! Dit alles met geweldige liedjes waarbij de kinderen en collega's betrokken werden.
Joannesschool, Weert

 

Het was een leuke show! De kinderen hebben allemaal enthousiast meegedaan. En de leerkracht die we in het zonnetje wilde zetten voor haar pensioen heeft genoten!
Zeker aan te raden.

BS St. Medardus, Wessem

 

Tijl heeft 2x een voorstelling verzorgd: voor de groepen 1 t/m 4 en voor de groepen 5 t/ m 8. Helemaal afgestemd op de leeftijd van het publiek.
Tijl bouwde zelf zijn eigen theater op in de gymzaal. Dit was al spannend voor de kinderen om binnen te komen en in de gymzaal een theater te zien. Zeker de jongere kinderen keken hun ogen uit.
Het was in een woord: Geweldig!!! Zo mooi om te zien hoe alle kinderen vanaf de eerste minuut geboeid waren en enthousiast meededen. Zingen, dansen, muziek maken, toneelspelen…alles kwam aan bod. En Tijl zelf straalde dit enthousiasme ook uit!!!
Ook de leerkrachten hebben genoten. Genoten van de voorstelling en genoten van het plezier en spontaniteit van de kinderen. We hebben een fantastische ochtend gehad. Bedankt!!
BS Harlekijn, Baexem

 

Tijl, je hebt onze kinderen en vertrekkende juffen een geweldige ochtend bezorgd. Iedereen vond het het leuk, van jong tot oud, van groep 1 t\/m 8. Wij zullen je bij iedereen aanraden!!
Teresiaschool, Waalwijk

 

Wat een geweldige show om het afscheid te vieren van juf Sophieke. Twee prachtige interactieve shows op maat gemaakt, een voor de bovenbouw met de nadruk op het ouder worden met alle gebreken die daarbij komen kijken en een show voor de onderbouw om nog even een echt afscheidsfeest te kunnen vieren. Op het schoolplein in het zonnetje, elke groep in zijn eigen bubbel hebben, we allemaal enorm genoten van dit feestje.
PCBS De Warande, Axel

 

Het was geweldig!! We kunnen terugkijken op een geslaagd feest.
BS de Meulebeek, Oostrum

 

Dank Tijl, voor een voorstelling waar ik de kinderen van groep 1 t/m 8 heb zien genieten!!!! Wat een kado heb jij mij hiermee gegeven.
PCBS De Regenboog, Doornspijk

top↑

 

We hebben twee ontzettend leuke kerstshows gehad bij ons op basisschool Sam Sam in Oosterhout. Een voor de bovenbouw en de ander voor de onderbouw. Alle kinderen en leerkrachten hebben er enorm van genoten. Het decor was prachtig, de kinderen werden actief betrokken, konden heerlijk meezingen en mee bewegen. De liedjes waren heel origineel en erg goed. Tijl heeft ons allemaal in een echte kerststemming gebracht. Ik kan deze show bij iedereen aanbevelen, het was echt geweldig en zat super goed in elkaar. Tijl mag zeker als het aan ons ligt nog een keertje terugkomen bij ons op school.
BS Sam Sam, Oosterhout 

 

Wat hebben wij enorm genoten van de kerstvoorstelling. Er was mogelijkheid voor de leerlingen om van te voren even te kijken waardoor de meeste spanning weg viel. Tijl maakte er een groot feest van, er werd gezongen, gedanst en veel gelachen. Een aanrader voor alle groepen!
Expertisecluster Nexus, Heerhugowaard 

 

De kleuters vonden het geweldig en het was super interactief! Voor herhaling vatbaar!!
Kleuterschool De Kleine Wereld, Antwerpen 

 

Vrijdag voor de kerstvakantie is Tijl op onze school wezen optreden. Eerst voor de groepen 3-4-5 (veel enthousiaste verhalen gehoord). Vervolgens groep 6-7-8. Ga er maar aanstaan. Eén dag voor de vakantie, 180 leerlingen! Wat een super show!! Erg interactief waarbij de kinderen super enthousiast waren. In plaats van stil zitten deden ze allemaal mee. Deze artiest is een echte aanrader voor jong en oud.
IKC Sterrenbos, Huissen 

 

Het was prachtig om te zien hoe Tijl inspeelde op het niveau van onze leerlingen. Hij kijkt, past zijn handelen aan en bouwt een feestje. Ieder kind kon zichzelf zijn en hierdoor ontstond een magische kerstvoorstelling!
Dr. P.C.M. Bosschool, Arnhem

 

De kinderen van basisschool St. Antonius in Best hebben een prachtig kerstfeest gevierd met Tijl Damen. De actieve deelname van de leerlingen stond centraal en dat is prima gelukt! De voorstellingen vormden een sfeervolle afsluiting van het kalenderjaar.
BS St. Antonius, Best 

 

Tijl heeft met zijn kerstvoorstelling onze kinderen en leerkracht (die met pensioen ging) een onvergetelijke ochtend bezorgd. De kerstvoorstelling is ook zeer geschikt voor kinderen uit de hele wereld. De voorstelling is interactief. Alle kinderen doen mee! Wij hebben genoten! Bedankt en wij hopen tot een volgende keer.
OBS de Schakel, Nieuwegein 

 

Geweldige interactieve show, super muzikaal en boeiend tot het eind.
PCBS Groen van Prinsterer, Dinteloord 

 

Voor bij ons, op dagbesteding voor meervoudig complex gehandicapten, was de kerstshow een vrolijk, luchtig, gezellig gebeuren. De boom, de toverende engel, de blote kerstman, 2 bekende kerstliedjes en weer mee mogen spelen op instrumentjes voor hen die dat konden. Dank je wel, voor het optreden. We hopen je nog eens uit te mogen nodigen.
Stichting Zuidwester, Goes 

 

Onze leerlingen heb ontzettend genoten van de interactie voorstelling. De kinderen werden op een leuke interactieve manier betrokken bij de voorstelling. Ze hebben genoten van je muziek en de interactie. Ook het personeel heeft ontzettend genoten, bedankt!
SBO De Cambier, Tiel

top↑

Een geweldige interactieve voorstelling! Tijl weet op een mooie manier de leerlingen van de bovenbouw ook te betrekken bij de show. Na afloop mooie reacties van de leerlingen en leerkrachten. "Volgend jaar komt Tijl toch weer bij ons op school?!" Kortom de leerlingen en leerkrachten hebben genoten van de Sintvoorstelling een echte aanrader!
OBS Pantarijn, Rotterdam 

 

Tijl is echt een mensen-mens. Een gepassioneerde entertainer, die de juiste toon zet in volle zalen. Voor iedereen een aanrader!
Stichting Tafelronde, Veenendaal 

 

We mochten met onze school van jouw fantastische show genieten. Zowel onze kinderen als de leerkrachten waren heel enthousiast. Dank je wel, Tijl! We zien je volgend jaar graag terug!
GBS Haacht, Haacht

 

Het is Tijl gelukt om bijna een uur lang ruim 100 kinderen en hun juffen te laten zingen en bewegen. De kinderen waren erg enthousiast en de juffen zijn gelijk gaan kijken welke shows Tijl nog meer heeft. Wij zijn fan!
Jenaplanschool De Zonnewereld, Utrecht

 

In een woord Geweldig!!! Zelfs de kinderen in groep 3 en 4 vonden het super en deden heel goed mee!!!
OBS De Kaap, Amsterdam

 

Wij hebben genoten van een heel gezellige en interactieve voorstelling van Tijl. Ondanks dat het buiten was en veel kinderen vooral voor de Sint kwamen, kreeg hij velen aan het dansen en hebben ze allemaal leuk meegedaan. We hopen dat hij nog eens bij ons langs komt.
Sinterklaascomité, Driebruggen 

 

Een hele leuke, muzikale voorstelling. Door de echte theater sfeer trok het de aandacht van de kinderen direct bij binnenkomst. Tijl speelt in op hetgeen er uit het publiek terugkomt.
Basisschool De Verwondering, Nijmegen 

 

Het optreden was zeer geslaagd! Wij als comité, Jong Nederland Se Gietere, de ouders en zelfs sinterklaas waren vol lof! En het belangrijkste: de kids vonden het superleuk en deden allemaal mee :)
Sinterklaascomité, Sint Geertruid 

 

Het voorprogramma van het Sintfeest voor de kindjes van ZorgSaam-medewerkers...en wat voor een voorprogramma!...Sfeervol, enthousiast, leuk en gezellig, zelfs voor de ouders! De muziek en de liedjes, het laten meedoen van de kinderen en de stimulerende praatjes van Tijl, allemaal top.
PV Stichting ZorgSaam, Zeeuws-Vlaanderen 

 

Wat een feest voor de kinderen bij de voetbalvereniging VVAC in Ottoland. Alle kinderen waren een uur mee aan het dansen met je show, ze hebben echt allemaal genoten ! We zijn als ajc ( activiteiten voor de jeugd) heel erg tevreden!
VVAC, Ottoland 

 

We zijn helemaal in de Sinterklaasstemming gekomen. Tijl heeft onze leerlingen getrakteerd op vrolijke, swingende liedjes.
Tijl kijkt naar de groep kinderen en past zijn voorstelling daar (a la minute) op aan. Onze leerlingen hebben gezongen, geklapt en gedanst! Er was veel interactie, de leerlingen (groep 1 t/m 8) waren enthousiast en de voorstelling is geëindigd in een vrolijke polonaise! Het was een feest.
2e van der Huchtschool, Soest

 

Tijl bezocht de "Zus en Zo". Een super gezellige middag met veel muziek, dans en humor. Uiteraard gaan de liedjes over Sinterklaas (waar slaapt hij in Nederland? ), heimwee naar Spanje, pepernoten, strooien etc. Een heuse lichtshow, allerlei muziekinstrumenten, paardjes ( waar je mee mag rijden, net als Sinterklaas). We zien/horen Tijl graag weer eens. Zijn liedjes en verhalen zijn te gek voor jong & oud. Hij krijgt iedereen luisterend of actief in zijn meeleef theater!
Vrijwilligersclub Zus & Zo, Goes

top↑

Voor het tweede jaar de mini sint show op school gehad. Een korte, maar erg spraakzame show voor de leerlingen. Ze mogen mee zingen en bewegen met de liedjes die veel indruk gemaakt hebben.
SO Keurhove, Middelburg

 

Wat hebben de kinderen en juffen genoten van de mini-Sintshow! Gezellig en sfeervol. Goed op de kinderen en Sinterklaas ingespeeld.
Dankjewel!
CBS Het Kompas, Yerseke

 

Deze keer hadden we gekozen voor de mini-Sintshow, dus Tijl in de eigen groep. Maar liefst 5 voorstellingen op een ochtend voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 8 jaar. Zonder uitzondering waren de kinderen zeer enthousiast en de juffen ook!
Tijl bracht een grote bak vol instrumenten mee en kon met zijn muzikaliteit goed aansluiten bij de behoefte van de groep. Vooral de accordeon bracht veel ohhhh's teweeg. De kinderen genoten van de klanken.
Een waar muzikaal feestje, binnen de intimiteit van de eigen (veilige) groep, waardoor een ieder meezong, danste, en ook nog wat leerde over de instrumenten.
Bedankt Tijl, en graag weer tot ziens!
BS de Kameleon, Terneuzen

top↑

Tijl speelde heel goed in op de opdracht die we hem mee gegeven hadden. Het werd daardoor echt een voorstelling op maat! Hij is goed voorbereid, heeft alles bij de hand en zorgt er voor dat iedereen mee kan doen. Het is zelfs voor papa's en mama's leuk om naar te kijken en mee te doen!
ONS Welzijn Meierijstad, Veghel

 

Wij hebben Tijl gevraagd of hij in het kader van de Koningsspelen 2022 een sportieve middagshow wilde geven voor de groepen 5 t/m 8. Omdat wij na 2 jaar Corona wel zin hadden in een feestje, mocht het 'dak er vanaf'. Tijl heeft met zijn hilarische, sportieve show onze verwachtingen meer dan waar gemaakt. Wij hebben heel veel gelachen, gezongen, gesprongen en muziek gemaakt. De Ichthus kids waren na afloop razend enthousiast. Dank Tijl voor een super leuke middag. Waarbij je ook heel goed hebt ingespeeld op onze doelgroep. Je mag zeker nog een keer terugkomen.
Ichthusschool, Apeldoorn

 

Ongelooflijk hoe Tijl de kinderen weet te boeien. Hij heeft een zeer goede interactie met het publiek. Ook weet hij de kinderen aan zich te kluisteren. Kortom een aanrader.
Oranjevereniging Echtenerbrug e.o., Delfstrahuizen

 

Wilde bij de vraag wat vond je van de voorstelling graag FANTASTISCH invullen maar die keuze was er niet. Je hebt nu een paar keer voor ZB een voorstelling gedaan en iedere keer is het weer geweldig. Jong en oud doen mee en genieten. Heel mooi om te zien.
ZB Bibliotheek, Vlissingen

 

We vonden het fantastisch hoe hij zich aanpaste aan de doelgroep. Een gevarieerde show met veel interactie en variatie! De kinderen (en leerkrachten) waren geboeid van begin tot einde! Zelfs weken na de show praten de kinderen er nog over...
Basisschool De Panda, Gent 

 

Een leuke levendige show! Groep 1 tot en met 8 hebben er enorm van genoten. Een show waarbij we hebben gezongen, gelachen en gedanst. Een echte aanrader! :)
BS Inghelosenberghe, Sint Jansteen

 

Tijl Damen heeft op de Dag van de Natuurspeeltuin op 10 september een heel geslaagd interactief optreden verzorgd in natuurspeeltuin De Boomhut in Terneuzen. Met behulp van gitaar, drumstel en djembe wist hij de kinderen mee te slepen in een verhaal waarin onder meer de natuurelementen een rol kregen. Toen bleek dat een van de kinderen die dag jarig was wist Tijl daar heel handig de ouders van de jarige bij te betrekken. Heel even leek het alsof de natuurspeeltuin veranderd was in een sprookjesbos, waarbij de kinderen om de vijver heen met muziekinstrumentjes achter de "koning" aan holden. Tijl wist optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van ons terrein. Het optreden was muzikaal, sportief, leerzaam en leuk tegelijkertijd. Ook de volwassenen hebben volop meegenoten van het optreden.
Natuurspeeltuin De Boomhut, Terneuzen

 

Wij hebben dankzij Tijl een superleuk optreden gehad op onze wijkschool Bubao De Wissel in Puurs (België). De kindjes en de leerkrachten waren allemaal enthousiast. Tijl had echt iedereen mee. Superleuk om al die blije gezichtjes te zien! Zeker voor herhaling vatbaar!
SO school De Wissel, Puurs

 

Tijl heeft voor KindeX in voorschoten een fantastische interactieve voorstelling gegeven. Met een groep van zo'n 100 kinderen (2-5 jaar) en dito ouders, heeft Tijl er een echt feest van gemaakt. Een zeer gezellige, grappige en muzikale start van onze zomervakantie. Zelfs nu, na de vakantie, krijgen wij nog positieve reacties op deze voorstelling. Wij zullen in de toekomst zeker nog eens gebruik maken van de kwaliteiten van Tijl.
Kinderopvang Kindex, Voorschoten

 

Het gouden jubileum feest van onze wandelclub DVG, bestaande uit 46 leden met een verstandelijke beperking en 12 vrijwilligers, was een groot succes. Het hoogtepunt van deze dag was het optreden van Tijl!! De leden werden volop betrokken bij het optreden van Tijl: met z'n allen muziek maken, koning met 2 dienaren spelen, paard rijden op een stokpaardje enz. Wat hebben ze allen genoten!!! Ieder op zijn eigen manier. Een geweldig optreden voor onze doelgroep. Hun reacties: Ik vond het heel mooi. Was leuk! Was mooi! Wanneer komt die meneer weer? Enz... Nogmaals heel veel dank, Tijl!
Wandelclub DVG, Gennep

 

Het optreden van Tijl voor onze kindergroep én tienergroep was geweldig leuk! Het leeftijdsverschil was enorm groot (van 4 tot 12 jaar!) en toch was het voor iedereen leuk! Klasse! Zeker een aanrader!!
Volksdansgroep Hava Naguila, Vogelwaarde 

Was super! Veel afwisseling, pakkende liedjes, veel aanschouwelijk materiaal en goed op niveau van groep 1 en 2 afgestemd: genieten!!
BS De Oude Vaart, Terneuzen

 

Vandaag hebben we een hele leuke voorstelling gezien van Tijl Damen over de boerderij. Wat hebben we genoten!
BS Maria Bernadette, Leidschendam

 

Kinderen raakten niet uitgepraat over de voorstelling!
Theater Spoetnik, Vlissingen

 

Mijn collega's en ik en ook vooral de kinderen waren super- enthousiast over jouw optreden!
Ecole Fondamentale Notre Dame, Hannut 

Onze voorstelling “Een Koninklijk Orkest” met Tijl tijdens “Circus Vliet” was geweldig:
het enthousiasme van Tijl werkte bijzonder aanstekelijk bij het publiek maar ook bij de leden van het orkest. Er waren momenten dat het voor de muzikanten een ware uitdaging was om geconcentreerd de muziek te spelen omdat Tijl zich ontpopte als ware circusacrobaat wat voor hilarische momenten zorgde.
Het meedenken en de samenwerking verliep zeer soepel waarbij de voorstelling steeds verder werd aangevuld en we samen tot een geweldig resultaat kwamen. Het publiek, zowel jong als (zeer) oud, deed enthousiast mee. Hierdoor werd het een zeer geslaagde middag waar we met een warm gevoel op terugkijken!
Een diepe buiging voor Tijl namens alle (bestuurs-)leden van Fanfare “Excelsior” Terhole (Zld)
Fanfare Excelsior, Terhole

 


In Gelselaar speelde Tijl een combinatie van " Maestro, muziek" en " een koninklijk orkest". In samenwerking met harmonie orkest "Excelsior" Gelselaar. De voorstelling vond plaats in een feesttent ten behoeve van de kinder ochtend tijdens het jaarlijkse zomerfeest. En een feest... dat was het! De show sloeg ontzettend aan bij alle kinderen, van onderbouw tot en met bovenbouw. Tijl's onnavolgbare timing, enthousiasme en professionaliteit zorgde er voor dat alle kinderen, maar ook de volwassenen, vanaf seconde een zijn aandacht hadden en deze niet meer loslieten. Om maar een voorbeeld aan te halen; het eerste kwartier heeft Tijl geen woord gesproken en toch hing iedereen aan zijn lippen! Briljant!

De samenwerking met het orkest verliep ook echt prima. Heel fijn was ook het relaxte contact en communicatie voorafgaande aan de show. Wat er voor zorgde dat het programma ook goed doorliep, zelfs zonder ook maar een keer met elkaar gerepeteerd te hebben. Kortom; echt een aanrader! Zeker voor bijvoorbeeld orkesten die op zoek zijn naar een manier om jeugd enthousiast te krijgen voor het maken van muziek. En eigenlijk ook gewoon voor iedereen die vermaakt wil worden door een super enthousiaste, gedreven, professionele, muzikale theater maker. Wij zijn fan!
Muziekvereniging Excelsior, Gelselaar

 

Aanrader voor fanfare harmonie / brass of drumband. Vol grappen en grollen laat hij kinderen interactief kennismaken met muziek en instrumenten. Enorm leuk om dit als orkest met Tijl en de kinderen ( en de volwassen) te doen. Hij zit vol energie en vol passie/positiviteit. Hij bezorgt iedereen een onvergetelijke voorstelling, zowel voor dirigent, muzikanten als de kinderen
Veere's Genoegen, Veere

 

De voorstellingen waren ongekend succesvol. Elke voorstelling braken de kinderen de tent af. Vol enthousiasme deden ze mee. Enkele leerlingen werden ook naar het podium gehaald om zelf met een slagwerkinstrument mee te doen. Ze vielen zowat over elkaar heen om zich aan te bieden hiervoor. Erg leuk om te zien. Ook de interactie tussen Tijl en de kinderen was erg leuk. Ze gingen helemaal op in zijn verhaal. Dit kwam natuurlijk ook door de uitstekende uitvoering en de energie die Tijl en het corps er in stopten.
Fanfare Wilhelmina, Volendam

 

Deze muziek willen wij als vereniging zo graag doorgeven aan onze jeugd. Daar is Tijl helemaal in geslaagd. Niet alleen de kinderen maar ook wij hebben genoten van de vreugde en het enthousiasme.
Vollenhoofsch Fanfare, Vollenhove

top↑

Tijl heeft een geweldige interactieve theatershow “nog niet naar bed” verzorgd voor de groepen 1 t/m 5 op onze school. Tijl kon niet slapen en probeerde op allerlei manieren dat het toch ging lukken. Wat een veelzijdigheid zowel muzikaal, ritmisch en inspelend op de kinderen. De auteur van het prentenboek “muisje Mila” deed ten slotte een poging om het boek voor te lezen. Met succes! Tijl viel in slaap.
Dank je wel Tijl. En de groeten aan je beer. Van alle kinderen.
BS Meulebeek, Oostrum

 

We hebben erg van 2 voorstellingen genoten voor kinderen van groep 1-2. Goede zelfstandige verzorging van podium, licht en geluid. Veel variatie door verschillende instrumenten, interactie, bewegen, dans en toneel. Knap hoe alles door 1 persoon gedaan en gespeeld wordt!Kinderen werden regelmatig betrokken door te bewegen, roepen, geluiden maken of met een instrument mee te doen. Tof!
PCBS Rehoboth, Boskoop

top↑


We hebben allemaal erg genoten van de mooie voorstelling die je gespeeld hebt.
De kinderen waren goed geboeid en ze vonden het leuk om mee te bewegen en mee te zingen.
Prachtig om te zien hoe je moeilijke begrippen zo eenvoudig en begrijpelijk weet om te vormen tot zo’n boeiende voorstelling!
OBS De Kring, Hellevoetsluis

 

Als middagprogramma voor onze kleuterschoolreis zochten we een passende voorstelling (iets met techniek, wetenschap). We kwamen al snel op 'Wat een weertje uit', een schot in de roos. Een leuke, interessante voorstelling die de kleuters van begin tot het eind liet mee genieten van liedjes, leerzame dingen over het weer, grappen, muziek, bewegen, verwondering. Super! 
CBS De Sluis, Zeist

 

Het was een interactieve voorstelling, waarbij de kinderen af en toe stil waren, maar ook vaak heerlijk konden bewegen. Het was een topvoorstelling, waarbij alle kinderen enorm hebben genoten en wij als leerkrachten ook!
Kindcentrum de Kring, Rijen 

 

Wat een 'rijke" voorstelling. Een boeiende, interactieve voorstelling. Er worden heel veel talenten bij kinderen aangesproken tijdens de voorstelling, waardoor natuur/techniek/wetenschap in een wel heel betekenisvolle wijze wordt aangeboden. Dankjewel! We zijn er "rijker" door geworden.
J.W. Frisoschool, Nieuwvliet 

 

Grote betrokkenheid van onze groepen 3. Zeer interactief. De kinderen hebben zeker genoten.Ook als leerkracht hebben we genoten van de voorstelling. Kinderen waren actief betrokken en dat is mooi om te zien!
BS De Brakken, Rijen 

 

top↑

 

Wat een topvoorstelling! Tijl is een ontzettend hartelijke en professionele entertainer die niet alleen zijn publiek van begin tot eind weet te boeien, maar hij weet ook nog op een hele leuke manier er een leerzame ervaring van te maken. Ik kan het iedereen(jong en oud) aanbevelen.
Bibliotheek Oosterschelde, Goes

 

Zowel de kinderen als de juffen hebben enorm genoten van deze show over water. Knap dat er met zulke simpele middelen, zo leuk muziek gemaakt kan worden! We hebben niet alleen gezongen, gedanst en muziek gemaakt, maar ook van alles over water en de kringloop van water geleerd!
Bs. De Springschans, Heiloo

 

Onze leerlingen hebben enorm van de voorstelling genoten. Een indrukwekkend decor en Tijl wist in een mum van tijd alle leerlingen actief bij de voorstelling te betrekken. Geweldig! Ook de samenwerking verliep erg prettig.
Orion College Noord, Amsterdam

 

Wat een spetterende show! Gebracht met veel enthousiasme en humor. Beide voorstellingen waren zeer compleet, origineel en pakkend. Heel mooi hoe je de vele facetten van water hebt weten te behandelen. Ook de oudste groepen, waren betrokken en enthousiast! Leuke liedjes die uitnodigen tot mee zingen (Ik heb je liedjes dan ook nog meerdere malen in de school gehoord) en een mooie educatieve boodschap die bij de kinderen bij blijft.
IKC Kethel, Schiedam

 

We hebben vreselijk genoten!! Echt gaaf hoe je met 2 niveaus rekening hebt gehouden! Echt geweldig!!
OBS de Kyckert, Wateringen

 

Wat hebben wij op Het Kerspel van de voorstelling 'Woelig Water' genoten. De communicatie met Tijl verliep soepel en de reservering was snel rond. De kinderen worden tijdens de voorstelling actief (!) betrokken en dat viel zeer goed in de smaak. Tijl weet de zaal binnen no-time in de actiemodus (!) te zetten en in diezelfde tijd weer muisstil te krijgen. Onwijs knap! We hopen zeker dat je nog eens vaker bij ons langs wilt komen. ... 'PLASTICSOEP! PLASTICSOEP!' ... Ik hoor het nog geregeld in de klas/school voorbij komen.
Basisschool Het Kerspel, Hoogkarspel

 

Een vrolijke, interactieve, muzikale show mét een boodschap!
CBS Maranatha, Winschoten

 

top↑

 

D.m.v. muziek en vooral veel humor werden we meegenomen in de ontwikkeling van kind tot volwassene. Erg leuk, kinderen waren betrokken en enthousiast, zelfs de jongens!
Catharinaschool, Wellerlooi

 

Een aantal reacties vanuit ons onderbouw team: -Een kind vatte het mooi samen: dit was geen voorstelling, dit was een show! -De kinderen hebben genoten, hadden lol en zongen uit volle borst het lied over het zaadje mee. -Ik heb er zelf ook van genoten. -Ik vond het een erg leuke voorstelling. -De inhoud paste goed bij onze kinderen en de liedjes enzo waren ook goed. -Erg leuk dat alle kinderen mee konden doen. De canon was wat lastig, maar iedereen was actief en daar gaat het om. -Ik vond het heel veel zingen en lekker bewegen voor de kinderen superleuk. -Aardige man en had oog voor alle groepen en pikte zelfs een jarige job eruit, waarvoor we met z'n alle gezongen hebben. -Echt een aanrader!
SBO De Stuifheuvel, Zeist

 

Een show vol herkenning, met humor! De kinderen hebben ervan genoten!
Vitusschool, Well

 

Wat een leuke voorstelling!! We hebben zo genoten van Tijl en de vrolijke voorstelling lentekriebels! Het was precies goed voor de kinderen en iedereen deed heel goed mee! Het is op maat gemaakt voor de kinderen van onze school en dat is heel knap. Een aanrader.
SO Drostenburg, Amsterdam

 

Wat een fantastische interactieve beleving voor onze kleuters vandaag. Iedereen ging heel enthousiast naar huis. Ook van de ouders niets dan lovende woorden.
Kleuterschool Koekatoe, Antwerpen