Een vrolijke, interactieve, muzikale theatervoorstelling speciaal geschreven om uit te voeren in samenwerking met een lokale muziekvereniging: fanfare, harmonie of brassband. Tijdens de voorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de verschillende instrumenten en secties. Maar dat is niet alles: het publiek wordt actief betrokken tijdens deze interactieve theatershow: klappen, stampen, springen, dansen en zingen en zelfs helpen op het podium.

Neem contact op over deze voorstelling

 

Over de voorstelling

Verhaallijn van de voorstelling:
Tijl werkt als schoonmaker in de concertzaal. Terwijl hij driftig staat te vegen ontdek hij dat er een compleet orkest op het podium zit! Hij kan de verleiding niet weerstaan en stap voor stap probeert hij het orkest aan de praat te krijgen. Dat lukt op de meest vreemde manieren: een trap blijkt een 'toonladder', regenlaarzen marcheren er met Tijl vandoor, met fietspompen worden de trombones opgeblazen. De hulp van het publiek is hard nodig! Zou het lukken om het Koninklijke Orkest te laten spelen?

Over deze voorstelling:
Als muziekvereniging bent u altijd op zoek naar de verbinding met de volgende generatie: kinderen interesseren om een muziekinstrument te leren spelen en lid te worden van uw vereniging. Daarom schreef Tijl Damen de voorstelling 'Een Koninklijk Orkest'; Een voorstelling vol muzikaliteit en humor, waarbij het publiek spelenderwijs kennismaakt met allerlei secties van het orkest.

Deze muzikale theatervoorstelling speelde Tijl al met muziekverenigingen in heel Nederland, onder meer:
- Fanfare Wilhelmina, Volendam
- Fanfare Excelsior, Terhole
- Harmonie muziekvereniging Eensgezind, Nieuwkoop
- Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap, Zeist
- Muziekvereniging Veere's Genoegen, Veere
- Muziekvereniging Excelsior, Gelselaar
- Fanfare Crescendo, Milsbeek
- Vollenhoofsch Fanfare, Vollenhove
- Brassband De Eendracht, Marrum
- Kon. Muziekvereniging Harmonie, Biervliet

Hoe werkt het?
Alle bladmuziek voor deze voorstelling is professioneel gearrangeerd en levert Tijl vooraf aan. De bladmuziek is beschikbaar voor de bezettingen fanfare, harmonie en brassband. Naast de muziekstukjes die vastliggen is er ook ruimte voor eigen repertoire van de muziekvereniging. De muziekstukjes zijn allemaal gekoppeld aan een act die Tijl tijdens dat stuk uitvoert.
Tijl spreekt de voorstelling telefonisch door met de dirigent en licht waar nodig de bedoeling van de bladmuziek toe. Van alle onderdelen is een voorbeeld videofragment beschikbaar met een toelichting, zodat het voor zowel dirigent als muzikanten duidelijk is welke act Tijl bij een bepaald muziekstukje doet en wat de relatie tussen muziek en Tijls handelen is.
Het orkest gaat vervolgens zelf aan de slag met repeteren.
Enkele weken voor de uitvoering sluit Tijl digitaal aan bij een repetitie via beeldbellen. Zo kunnen Tijl en het orkest kennismaken met elkaar en kan hij horen of de interpretatie overeenkomt met de bedoeling en kunnen inzetmomenten en speeltempo worden afgestemd.
Op de dag vóór de uitvoering ( en een enkele keer op de dag zelf) vindt een gezamenlijk doorloop plaats van Tijl met het orkest.
De uitvoering zelf kan plaatsvinden op bijvoorbeeld:
- Een school
- Een festival
- In een zaal
- In een theater
- In een openluchttheater
- In een concertzaal

Is werving van nieuwe leden voor uw muziekvereniging het doel? Dan voegt Tijl een interviewmoment in de voorstelling in, waarbij hij enkele muzikanten vragen voorlegt die tot doel hebben eventuele drempels voor kinderen om aan het spelen van een instrument te beginnen, weg te nemen.

In alle gevallen: de voorstelling heeft een zeker flexibiliteit en wordt telkens tot stand gebracht in nauwe samenwerking en overleg met de betreffende muziekvereniging.

Informeer gerust naar de mogelijkheden!

 

 

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09

 

  • Locatie: School, Festival, Evenement, Kinderopvang, Theater
  • Hoofddoel: Plezier/vermaak, Educatie
  • Doelgroep: 4-8 jaar, 8-12 jaar, 4-12 jaar, Kinderen met een verstandelijke beperking, Volwassen met een verstandelijke beperking, Familievoorstelling, NT2, Speciaal onderwijs
  • Thema: Muziek, Beroepen
  • Gelegenheid: Kindermuziekweek, Feest, Cultuureducatie
  • Binnen / buiten: Binnen, Buiten