DWARS - Theatervoorstelling Tijl Damen voor de Kinderboekenweek 2024 - Lekker Eigenwijs

'DWARS' is een interactieve, eigenwijze muziektheatervoorstelling van Tijl Damen over je eigen gang gaan. Een familievoorstelling, geschikt voor het theater of als locatievoorstelling voor basisscholen en kinderopvang.
Een voorstelling voor de Kinderboekenweek 2024 - Lekker Eigenwijs.

Neem contact op over deze voorstelling

 

Over de voorstelling

DWARS - Voorstelling Kinderboekenweek 2024 - 'Lekker Eigenwijs'
'Nee, ik ben niet eigenwijs, ik ben DWARS!'

Met liedjes, acts, muzikaliteit en humor als gereedschappen gaat Tijl aan de slag met het publiek en raakt steeds verder verstrikt in zijn eigen DWARS-doctrine.

Tijl Damen is een geboren dwarsligger. Als peuter hing hij al in zijn tuigje naast de buggy te bungelen. En hij is een man met lang haar. En hij draagt al 20 jaar geen jas. Het liefst doet Tijl de dingen nét een beetje anders dan anderen. Is dat altijd een goed idee? Nee. Of eigenlijk: Ja! Want als je naast het gebaande pad loopt, zie je van alles dat de rest ontgaat.

De mens is een kuddedier en voelt zich het fijnst als 'ie meehobbelt met de meute. Maar daarmee verander je de wereld niet!
Onze geschiedenis is gebouwd op notoire dwarsliggers en eigenwijze figuren. Als die niet bestonden zou alles altijd hetzelfde blijven. Dan leefden we nu nog in de oertijd!

Tijdens deze muzikale, interactieve theatervoorstelling gaat Tijl er dan ook eens flink tegenin. Het liefst tegen alles. Hij leert zijn publiek eigenwijs te zijn, zelf na te denken. Maar gaat het nog steeds goed als werkelijk iedereen dwarsligt?

De voorstelling sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2024 - Lekker Eigenwijs

LET OP: De Kinderboekenweekvoorstelling is altijd snel volgeboekt. In het voorjaar zijn theaters en bibliotheken al actief op zoek om hun programmering rond te krijgen. Wil je niet achter het net vissen? Vraag dan op tijd een offerte aan.

 

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09

De Kinderboekenweek

Op zoek naar een voorstelling voor de Kinderboekenweek 2024? Ook dit jaar maakt Tijl Damen weer een voorstelling voor de Kinderboekenweek bij het thema "Lekker Eigenwijs". Tijl Damen speelt kinderboekenweekvoorstelling tijdens en rond de Kinderboekenweek 2024. De Kinderboekenweek voorstelling heet 'DWARS' en is geschikt voor de hele basisschool: kleuters, onderbouw en bovenbouw. 'DWARS' is een muzikale theatervoorstelling vol liedjes, acts, sketches en interactie: ook tijdens deze voorstelling voor de Kinderboekenweek 2024 wordt het publiek op allerlei manieren actief betrokken. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de kinderboekenweekvoorstelling van Tijl Damen voor de Kinderboekenweek 2024 in het thema 'Lekker eigenwijs' over dwarsliggen, jezelf zijn en tegen de stroom in gaan voor jouw basisschool, bibliotheek, theater of evenement.

Wat is de Kinderboekenweek?

Jaarlijks wordt in Nederland de Kinderboekenweek georganiseerd door het CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). De Kinderboekenweek duurt tien dagen en vindt altijd plaats in oktober. Tijdens de Kinderboekenweek staan boeken en lezen centraal. Ieder jaar wordt een bepaald thema gekozen. In 2024 is het thema van de Kinderboekenweek: 'Lekker Eigenwijs'. Tijdens de Kinderboekenweek worden allerlei activiteiten georganiseerd op scholen, in bibliotheken, bij kinderopvang en in theaters.Er wordt veel voorgelezen, er worden workshops gegeven, kinderboekenschrijvers komen op bezoek en er worden Theatervoorstellingen gespeeld die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. Natuurlijk wordt ook in boekenwinkels op allerlei manieren extra aandacht besteed aan het Kinderboek.

Wanneer is de Kinderboekenweek 2024?

In 2024 is de kinderboekenweek van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober.

Wat is het thema van de kinderboekenweek 2024?

Het thema van dit jaar is Lekker Eigenwijs!

Welke voorstelling is geschikt voor de Kinderboekenweek 2024?

Ieder jaar maakt kindertheatermaker Tijl Damen een theatervoorstelling die aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. De voorstelling die Tijl in 2024 speelt tijdens de Kinderboekenweek heet 'DWARS' en sluit natuurlijk heel mooi aan op het thema van de Kinderboekenweek 'Lekker Eigenwijs'. Het is een voorstelling die geschikt is voor basisscholen, kinderopvang, theater en bibliotheken. De voorstelling zit vol liedjes, humor, live muziek, acts en veel interactie met het publiek.

Hoe boek ik een voorstelling voor de Kinderboekenweek 2024?

Op deze pagina kunt u een vrijblijvende aanvraag doen voor de kindervoorstelling 'DWARS' van Tijl Damen voor de Kinderboekenweek 2024. Het formulier om een aanvraag in te dienen vindt u hier.

  • Locatie: School, Festival, Evenement, Kinderopvang, Theater
  • Hoofddoel: Educatie
  • Doelgroep: 4-8 jaar, 8-12 jaar, 4-12 jaar, Kinderen met een verstandelijke beperking, Volwassen met een verstandelijke beperking, Familievoorstelling, Speciaal onderwijs
  • Thema: Gevoelens, De mens, Samenwerking en respect
  • Gelegenheid: Kinderboekenweek, Cultuureducatie
  • Binnen / buiten: Binnen