Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Kindervoorstelling Nationale Voorleesdagen 2023

Feest Tralala - Voorstelling Nationale Voorleesdagen 2023

introinhoudpraktischFoto en video

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vink aan
Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2023 speelt Tijl Damen de voorstelling Feest Tralala. Een vrolijke, muzikale voorstelling vol feestelijke liedjes en veel interactie met het publiek. Deze voorstelling is heel geschikt als peutervoorstelling of als kleutervoorstelling in het theater, bij de bibliotheek, op de peuterspeelzaal of de basisschool. De Nationale Voorleesdagen 2023 vinden dit jaar plaats van 25 januari t/m 4 februari 2023. Het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en illustrator Jan Jutte is verkozen tot Prentenboek van het jaar en gaat over Maximiliaan Modderman die een feestje geeft voor zijn speelgoedbeesten. De voorstelling Feest Tralala van Tijl Damen sluit perfect aan bij het thema feest.

Alle kinderen van groep 1 t/m 8 waren wisselend geboeid of actief betrokken. Een aanrader voor elke basisschool.
KBS De Nobelaer, Oude-Tonge

Over de voorstelling:
Een interactieve muziekvoorstelling van Tijl Damen is altijd een feest, maar tijdens deze feestshow doet hij er nog een schepje bovenop. Wat weten kinderen eigenlijk van een feestje organiseren? Wat hoort daar allemaal bij? Wat heb je ervoor nodig? Wat doe je tijdens een feestje? En wat vooral niet? Tijdens deze vrolijke voorstelling vol aanstekelijke liedjes, acts en live muziek wordt het publiek op allerlei manieren actief betrokken: springen, dansen, zingen, uitbeelden, een rol spelen en meer. Samen bouwen we een onvergetelijk feest!

Wat een feest heeft Tijl ervan gemaakt op onze school! Twee optredens voor 270 kinderen per voorstelling. Tijl kan zonder woorden zelfs de hele zaal boeien en ademloos laten kijken en luisteren. Het was mooi, grappig, interactief en heel afwisselend. Echt een aanrader!!!!
OBS 't Schrijverke, Goirle

Natuurlijk gaan we uit volle borst 'Lang zal ze leven' zingen en worden allerlei feestingrediënten uitgebeeld. Er is een verkleedfeestje en een vrolijk lied over vieze dingen. Het is een dynamische voorstelling vol aanstekelijke liedjes, grappige acts en veel interactie.

Deze voorstelling is flexibel inzetbaar, zowel qua lengte als precieze doelgroep.

Heel knap hoe je in staat bent, zowel de jongste als de oudste kinderen de hele voorstelling te boeien.
BS Wiekslag, Vianen

Praktisch:

- Sluit aan bij het thema van de Nationale Voorleesdagen 2023
- Sluit aan bij het prentenboek van het jaar 2023 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte
- Geschikt voor 2-12 jr.: peutervoorstelling, kleutervoorstelling, voorstelling voor de hele school.
- Lengte voorstelling: ca. 45 min.
- Voorstelling wordt gespeeld in heel Nederland en Vlaanderen.

Indicatie van de kosten (scholen/kinderopvang):

- 1 voorstelling € 850,- Euro
- 2 voorstellingen: € 1250,- Euro
- Incl. licht/geluid, excl. 9% btw.
In heel NL en BE worden géén reiskosten in rekening gebracht.

Prijzen voor theaters/evenementen: Op aanvraag

Tijdens de opening van ons kindcentrum heeft Tijl 2 fantastische voorstellingen gegeven. Het lukte hem om 450 kinderen van begin tot eind muzikaal te boeien, mee te laten doen. Het enthousiasme spatte bij zowel groot als klein er vanaf. Daarnaast is Tijl zelf een prettige persoonlijkheid met kijk op kinderen en ......muziek!
Kindcentrum De Spil, Arnhem

 
 
Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09

 

Wat zijn de Nationale Voorleesdagen?

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 25 januari t/m 4 februari 2023. Op 25 januari 2023 is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele land lezen bekende Nederlanders en lokale helden voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels.De Nationale Voorleesdagen is een campagne die wordt georganiseerd door het CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Doel van Nationale Voorleesdagen is om ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers te stimuleren om voor te lezen. Het streven is om dagelijks 15 minuten voor te lezen in de klas. Niet alleen tijdens de Nationale Voorleesdagen, maar (juist) ook daarbuiten. Voorlezen is een bijzonder krachtig instrument om taalgevoel en taalontwikkeling te stimuleren. Maar niet enkel taal, ook helpt voorlezen bij de ontwikkeling van empathisch vermogen, sociaal inzicht, voorstellingsvermogen en kennismaken met andere werelden dan die van jezelf.

Voorstelling Nationale Voorleesdagen

Tijl Damen maakt ieder jaar een voorstelling die past bij het thema van de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar is dat de voorstelling Feest Tralala, waarin hij met kinderen onderzoekt wat een feest precies is. Wat heb je ervoor nodig? Wat doe je tijdens een feest? Met veel interactie, humor en aanstekelijke liedjes bouwt hij een vrolijk feestje met zijn publiek. Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden in het hele land allerlei activiteiten georganiseerd rond voorlezen, boeken en aansluitend bij het thema van het Prentenboek van het jaar. De doelgroep van deze activiteiten is in veel gevallen peuters en kleuters. De activiteiten worden georganiseerd door onder meer boekhandels, bibliotheken, theaters, peuteropvang en basisscholen. De voorstelling van Tijl Damen voor de Nationale Voorleesdagen is geschikt voor al deze gelegenheden en bovendien flexibel in te zetten qua doelgroep. De voorstelling kan als peutervoorstelling, kleutervoorstelling, familievoorstelling of voor de hele basisschool.

Prentenboek van het jaar

Elk jaar wordt een Prentenboek Top 10 samengesteld. Daaruit wordt het Prentenboek van het jaar gekozen. Voor de Nationale Voorleesdagen 2023 is het Prentenboek van het jaar Maximiliaan Modderman geeft een feestje van schrijfster Joukje Akveld met illustraties van Jan Jutte. De flaptekst luidt: 'Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?
Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.'
De voorstelling Feest Tralala van Tijl Damen sluit mooi aan bij het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Tijdens de voorstelling bouwt Tijl Damen met de kinderen een feestje. Maar wat heb je daar eigenlijk voor nodig? En wat doe je tijdens een feestje? Met hulp van de kinderen uit het publiek ontdekken we gaandeweg het recept voor een geslaagd feest.

Gelegenheid
 • School
 • Festival
 • Evenement
 • Kinderopvang
 • Theater
Doelgroep
 • 2-4 jaar
 • 4-8 jaar
 • 8-12 jaar
 • 4-12 jaar
 • Kinderen met een verstandelijke beperking
 • Volwassenen met een verstandelijke beperking
 • Familievoorstelling
Thema
 • Feest
 • Carnaval
 • Pensioen