Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Sinterklaasvoorstelling 'Sinterklaas Hoera!', Tijl Damen

Ook in 2024 trekt Tijl Damen weer door Nederland en Vlaanderen met 'Sinterklaas, Hoera!'; Een energieke, muzikale sinterklaasshow vol liedjes, live muziek en interactie. Tijl speelt voor groot en klein en weet er elke keer weer een onvergetelijk feest van te maken. Geschikt voor: basisscholen, kinderopvang, bso, theater, intocht, bedrijfsfeest of evenement.

Neem contact op over deze voorstelling

 

Over de voorstelling

Deze wervelende muzikale Sinterklaasvoorstelling zit vol aanstekelijke liedjes over Sint en Piet. Natuurlijk passeren enkele traditionele Sinterklaasliedjes de revue, maar Tijl speelt vooral zijn eigen nummers over Sint en Piet, het paard, de stoomboot, cadeautjes en pepernoten. Tijdens deze interactieve liedjesshow wordt het publiek constant actief betrokken: klappen, stampen, springen, zingen, dansen, zelf muziek maken, uitbeelden; bij ieder lied krijgt Tijl zijn publiek in beweging!

Met het publiek zingt hij onder meer een verjaardagslied voor Sint, oefent hij de vaardigheden van de Pieten, is er een rit op de achterneef van Ozosnel, leert hij het publiek in enkele minuten een heel nieuw lied, verhaalt hij over de vakantie aan zee van Sint en Piet, doen we de Sintrap en worden in ijl tempo allerlei sinterklaaswoorden uitgebeeld. Alles met een grote rol voor het publiek.

Een flexibel inzetbare voorstelling, geschikt voor peuters, kleuters, onderbouw, bovenbouw, hele school, speciaal onderwijs, NT2, intocht of bedrijfsfeest; telkens past hij het programma aan op de samenstelling van het publiek.

Over Piet:
Tijl vindt dat het sinterklaasfeest een vrolijk feest moet zijn waar alle kinderen zich fijn bij kunnen voelen. Daarom spreekt en zingt hij over 'Piet', zonder toevoeging van een kleur.

Beschikbaarheid 2024:

Wilt u de sinterklaasvoorstelling in 2024 boeken?
Momenteel zijn er nog best wat mogelijkheden: neem gerust contact op!

 

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Vragen?     011 730 89 79     049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09

Wat is Sinterklaas?

Het sinterklaasfeest is één van de populairste kinderfeesten in Nederland. Het wordt gevierd op basisscholen, peuterspeelzalen, kinderopvang, sportclubs, bij bedrijven, verenigingen, enz. De sinterklaasperiode begint half november met de landelijke intocht op televisie, waarbij Sint Nicolaas per stoomboot aankomt in een Nederlandse stad en met zijn Pieten en zijn paard Ozosnel door de straten trekt. Van deze intocht en de belevenissen van Sint en de Pieten wordt dagelijks verslag gedaan in het Sinterklaasjournaal, dat door miljoenen kinderen wordt bekeken. Het sinterklaasfeest is een fantasierijk feest, vol gebruiken, liedjes, mystiek en symboliek. 's Avonds de schoen zetten met iets lekkers voor het paard en er een liedje bij zingen, een brief of verlanglijst aan de Sint sturen, en natuurlijk het toeleven naar Pakjesavond op 5 december. Sinterklaas wordt bijgestaan door Pieten die hem helpen om alles cadeautjes en lekkers op tijd bij de kinderen te brengen. Er horen allerlei traditionele lekkernijen bij het sinterklaasfeest, zoals: pepernoten, kruidnoten, marsepein, borstplaat, chocoladeletters, suikergoed, strooigoed en gevulde speculaas. Er is een repertoire van traditionele sinterklaasliedjes. In de afgelopen decennia zijn daar tal van liedjes aan toegevoegd. Ook Tijl Damen heeft inmiddels al meer dan 30 sinterklaasliedjes geschreven. Een aantal daarvan vind je terug op zijn website en nog veel meer hoor je terug in zijn sinterklaasshow 'Sinterklaas Hoera!'.

Wat is een goede Sinterklaasvoorstelling 2024?

Een goede Sinterklaasvoorstelling weet de aandacht van de kinderen te vangen én gedurende de sinterklaasvoorstelling de aandacht vast te houden. Voor veel kinderen is de sinterklaasperiode een spannende tijd die hen veel energie kost. Vooral bij jonge kinderen is dit goed te merken. Een goede sinterklaasvoorstelling houdt rekening met dit gegeven en speelt in op de behoeften van het jonge publiek. De sinterklaasshows van Tijl Damen zijn daarom erg geschikt, omdat er veel afwisseling in de show zit en kinderen zelf actief mee kunnen doen. Er vindt bij ieder lied een vorm van interactie plaats, waarbij kinderen lekker kunnen bewegen. Tijdens de sinterklaasvoorstelling laat Tijl de kinderen klappen, stampen, springen, uitbeelden, meezingen, een rol spelen of zelf muziek maken. Daarnaast is de sinterklaasvoorstelling van Tijl Damen zo opgebouwd, dat hij tijdens het spelen telkens kan aanpassen aan wat hij voelt dat het publiek nodig heeft: Moet het tempo wat omhoog of juist omlaag? Is er een rustpunt in de voorstelling nodig? Moet het publiek een beetje uit de tent gelokt of juist wat getemperd? Daardoor kan hij bij iedere sinterklaasvoorstelling nauwgezet afstemmen op het publiek, afhankelijk van de leeftijd, de samenstelling, het (taal)niveau, de gelegenheid, de spanningsboog en de energie.

Wanneer een sinterklaasvoorstelling 2024?

Er zijn tal van gelegenheden waar de sinterklaasshow van Tijl Damen goed bij aansluit. Jaarlijks speelt Tijl zijn sinterklaasvoorstellingen bij sinterklaasintochten, bedrijfsfeesten, op basisscholen, bij kinderopvangorganisaties, in het theater of bij een ander sinterklaasfeest of sinterklaasevenement. Vanzelfsprekend vindt een sinterklaasvoorstelling op z'n vroegst plaats op de dag van de landelijke intocht half november en ten laatste in de week van 5 december. In Vlaanderen vertrekt Sinterklaas pas op 6 december en wordt in sommige gevallen op kleuterscholen ook in de daaropvolgende dagen nog aandacht besteed aan de Goedheiligman. Meestal speelt Tijl Damen zijn laatste sinterklaasvoorstellingen van het jaar dan ook in België. Bij intochten is er sprake van een welkomstvoorstelling, terwijl in de laatste sinterklaasvoorstellingen van het sinterklaasseizoen de nadruk juist meer ligt op het uitzwaaien en afscheid nemen van Sinterklaas.

Voor wie is de sinterklaasshow 2024 van Tijl Damen?

De Sinterklaasshow 2024 van Tijl Damen is geschikt voor een grote doelgroep. Hoofdzakelijk gericht op kinderen, dat spreekt voor zich; het Sinterklaasfeest immers een kinderfeest! Tijl speelt sinterklaasvoorstellingen voor onder meer: peuters op peuterspeelzalen en bij kinderdagverblijven, de buitenschoolse opvang (BSO), basisscholen, kleuterscholen en lagere scholen. Daarnaast speelt hij zijn sinterklaasshows in 2024 ook voor brede groepen als familievoorstelling tijdens sinterklaasintochten, bedrijfsfeesten, in het theater en bij andere sinterklaasevenementen. Tot slot is de sinterklaasvoorstelling 2024 van Tijl Damen ook heel geschikt voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Tijl speelt zijn sinterklaasvoorstellingen dan ook elk jaar voor diverse instellingen voor mensen met een beperking en bij scholen voor speciaal onderwijs (NL) en buitengewoon onderwijs (BE).

Welke sinterklaasshow is geschikt?

Om te bepalen welke Sinterklaasshow goed aansluit bij de gelegenheid waarvoor u een geschikte sinterklaasvoorstelling in 2024 zoekt, is het van belang om te bepalen onder welke omstandigheden de sinterklaasvoorstelling moet plaatsvinden. Als u op zoekt bent naar randentertainment is het beter om een andere activiteit dan een sinterklaasshow te zoeken, waarbij het geen probleem is als er ondertussen andere dingen gebeuren, oftewel: waarbij geen centrale aandacht nodig is. De sinterklaasvoorstelling van Tijl Damen is bijzonder geschikt voor alle gelegenheden waarbij de aandacht wél gevangen mag worden of dit juist de beodeling is. De Sinterklaasvoorstelling kan bijvoorbeeld in een besloten ruimte, een zaal, een theaterzaal, een hal, een dorpshuis, een feestzaal, een gymzaal, een spothal, een speellokaal, een aula, een refter of een andere centrale en/of gemeenschappelijke ruimte plaatsvinden. Tijl Damen verzorgt zijn eigen licht en geluid voor een publiek t/m 500 personen. Dat maakt het natuurlijk wel heel makkelijk: u hoeft zelf nagenoeg in niets te voorzien als u Tijl Damen boekt voor een sinterklaasshow in 2024.

Wanneer kan ik deze sinterklaasvoorstelling boeken?

De sinterklaasvoorstelling van Tijl Damen kunt u het gehele jaar boeken, maar de uitvoering van de voorstelling zal altijd plaatsvinden in de eerder aangegeven sinterklaasperiode. U kunt tot maximaal één jaar vooruit de sinterklaasshow van Tijl Damen vastleggen voor uw sinterklaasfeest of sinterklaasviering. Als u verzekert wilt zijn van de beschikbaarheid van Tijl Damen op de door u gekozen datum, is het wel raadzaam om op tijd een boeking te doen. De eerste boekingen voor sinterklaasshows ontvangt Tijl Damen meestal al in het voorjaar. In september komt de stroom van aanvragen vaak goed op gang en wordt dagelijks de kans kleiner dat hij nog beschikbaar is op de dag waarop uw evenement of viering plaatsvindt.

  • Locatie: School, Evenement, Kinderopvang, Theater
  • Doelgroep: 2-4 jaar, 4-8 jaar, 4-12 jaar, Kinderen met een verstandelijke beperking, Volwassen met een verstandelijke beperking, Familievoorstelling, NT2, Speciaal onderwijs
  • Thema: Sinterklaas
  • Gelegenheid: Sinterklaasfeest
  • Binnen / buiten: Binnen