Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Een Koninklijk Orkest

introinhoudpraktischFoto en video

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vink aan


Een vrolijke, interactieve, muzikale theatervoorstelling speciaal geschreven om uit te voeren met een lokale fanfare, harmonie of brassband. Tijdens de voorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de verschillende instrumenten en secties. Maar dat is niet alles: het publiek wordt actief betrokken tijdens deze interactieve theatershow: klappen, stampen, springen, dansen en zingen en zelfs helpen op het podium.

Aanrader voor fanfare harmonie / brass of drumband. Vol grappen en grollen laat hij kinderen interactief kennismaken met muziek en instrumenten. Enorm leuk om dit als orkest met Tijl en de kinderen ( en de volwassen) te doen. Hij zit vol energie en vol passie/positiviteit. Hij bezorgt iedereen een onvergetelijke voorstelling, zowel voor dirigent, muzikanten als de kinderen
Veere's Genoegen, Veere

Verhaallijn van de voorstelling:
Tijl werkt als schoonmaker in de concertzaal. Terwijl hij driftig staat te vegen ontdek hij dat er een compleet orkest op het podium zit! Hij kan de verleiding niet weerstaan en stap voor stap probeert hij het orkest aan de praat te krijgen. Dat lukt op de meest vreemde manieren: een trap blijkt een 'toonladder', regenlaarzen marcheren er met Tijl vandoor, met fietspompen worden de trombones opgeblazen. De hulp van het publiek is hard nodig! Zou het lukken om het Koninklijke Orkest te laten spelen?

De show sloeg ontzettend aan bij alle kinderen, van onderbouw tot en met bovenbouw. Tijl's onnavolgbare timing, enthousiasme en professionaliteit zorgde er voor dat alle kinderen, maar ook de volwassenen, vanaf seconde een zijn aandacht hadden en deze niet meer loslieten. Om maar een voorbeeld aan te halen; het eerste kwartier heeft Tijl geen woord gesproken en toch hing iedereen aan zijn lippen! Briljant!
De samenwerking met het orkest verliep ook echt prima. Heel fijn was ook het relaxte contact en communicatie voorafgaande aan de show. Wat er voor zorgde dat het programma ook goed doorliep, zelfs zonder ook maar een keer met elkaar gerepeteerd te hebben. Kortom; echt een aanrader! Zeker voor bijvoorbeeld orkesten die op zoek zijn naar een manier om jeugd enthousiast te krijgen voor het maken van muziek. En eigenlijk ook gewoon voor iedereen die vermaakt wil worden door een super enthousiaste, gedreven, professionele, muzikale theatermaker. Wij zijn fan!
Muziekvereniging Excelsior, Gelselaar

Praktisch:

- Geschikt voor 2-12 jr. en als familievoorstelling. Verhaallijn wordt afgestemd op samenstelling publiek.
- Voorstelling kan zowel binnen als buiten worden gespeeld.
- Lengte voorstelling: ca. 50-60 min.
- Geschikt voor harmonie, fanfare, brassband.
- Inclusief aangeleverde bladmuziek/partituur.
- Inclusief één gezamenlijke repetitie (fysiek en/of online)

Indicatie van de kosten:

€ 1250,- / 1500,- Euro

In heel NL en BE worden géén reiskosten in rekening gebracht.

Prijzen voor theaters/evenementen: Op aanvraag

 

De voorstellingen waren ongekend succesvol. Elke voorstelling braken de kinderen de tent af. Vol enthousiasme deden ze mee. Enkele leerlingen werden ook naar het podium gehaald om zelf met een slagwerkinstrument mee te doen. Ze vielen zowat over elkaar heen om zich aan te bieden hiervoor. Erg leuk om te zien. Ook de interactie tussen Tijl en de kinderen was erg leuk. Ze gingen helemaal op in zijn verhaal. Dit kwam natuurlijk ook door de uitstekende uitvoering en de energie die Tijl en het corps er in stopten.
Fanfare Wilhelmina, Volendam

 

 
Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09


Klik hier voor het artikel (+ filmpje) van De Stentor ( 27-01-2019) over de première van deze voorstelling, uitgevoerd met Vollenhoofsch Fanfare in Vollenhove.

Gelegenheid
  • Festival
  • Theater
Doelgroep
  • 4-8 jaar
  • Familievoorstelling
Thema Muziek