Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

nieuwjaarsgroet Tijl Damen 2023

2022 is voorbij. Een nieuw jaar begonnen! Ik wens je een prachtig, gelukkig en gezond 2023.

2022 was voor mij een jaar waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik speelde in 2022 meer dan 270 voorstellingen! Wat een aantal! Bijzondere momenten waar ik met extra plezier op terugkijk waren de uitvoeringen van de voorstelling 'Een Koninklijk Orkest' in Volendam i.s.m. fanfare Wilhelmina. Op één dag speelden we deze voorstelling vier keer voor een volle zaal. Telkens gevuld met 250 bovenbouwkinderen. Na de eerste voorstelling viel de stroom in heel Volendam uit! En toen? We besloten door te zetten en hebben in het halfduister en zonder geluidsversterking een hele voorstelling gespeeld. Voor al die 250 kinderen. En het ging! Ze waren muisstil als ik sprak. Het was een magisch moment.

Maar ook denk ik terug aan de tournee voor Kinderopvangorganisatie SKSG in Groningen, t.g.v. hun 120e verjaardag, waarbij ik op 7 dagen 25 voorstellingen speelde op locaties in de hele provincie Groningen.

In de zomer een bijzondere tournee langs een tiental noodopvanglocaties door heel Nederland in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland. Confronterend om te zien onder welke omstandigheden vluchtelingenkinderen vaak maandenlang verblijven. Heel fijn om met een voorstelling een lichtpuntje te kunnen brengen op zo'n dag; even zorgeloos genieten van muziek en gekkigheid. Gaaf ook om te ervaren dat taal daarbij geen enkel obstakel hoeft te zijn.

In het najaar was er de Kinderboekenweek tournee met mijn voorstelling 'Woelig Water'. Maar liefst 27 keer mocht ik deze voorstelling spelen op slechts drie weken tijd.

Een dikke dankjewel voor allen die het afgelopen jaar aandurfden mij te boeken, dank voor alle positieve recensies, fijne reacties, de talloze kopjes koffie, koekjes en andere lekkernijen, een speciale dankjewel aan al die conciërges die uitblinken in hulpvaardigheid!

Ook voor komend jaar staat er al een hoop moois in de steigers. Te beginnen met de 'Nationale Voorleesdagen', gevolgd door 'Lentekriebels' en de 'Kindermuziekweek'. Wil je een openbare voorstelling bezoeken? Kijk dan even in mijn agenda. Achter alle openbare voorstellingen vind je een link om een kaartje te reserveren of meer te lezen over het evenement/ de locatie waar ik speel.