Kindervoorstelling Lentekriebels

Lentekriebels

introinhoudpraktischFoto en video

Tijl Damen doet niets liever dan zingen en vertellen over de lente, zijn favoriete seizoen! De voorstelling 'Lentekriebels' is dan ook een inspirerende, educatieve kindervoorstelling vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek. De bovenbouwvoorstelling draait om relaties, seksualiteit en diversiteit. De onderbouwvoorstelling draait om alle veranderingen in de natuur, het nieuwe leven in de lente. De voorstelling is erg flexibel en kan binnen of buiten worden gespeeld, per klas, leerjaar of de hele onderbouw/bovenbouw.

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vink aan

Lees meer:    Lentekriebels onderbouw         Lentekriebels bovenbouw         Praktische informatie en contact


Lentekriebels onderbouw

Hoera! Het is lente! De natuur staat op springen en Tijl ook. Ook dit voorjaar trekt hij eropuit met een interactieve lentevoorstelling propvol aanstekelijke liedjes over lammetjes in de wei, knoppen aan de bomen, zaadjes zaaien, ontluikende bloemen en buiten spelen zonder jas aan.

Kindertheater Interactieve voorstelling Lentekriebels

Lente dat is 'Spring!'

Tijl Damen doet niets liever dan zingen en vertellen over de lente, zijn favoriete seizoen! De voorstelling 'Lentekriebels' is dan ook een inspirerende, educatieve kindervoorstelling vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek.
De onderbouwvoorstelling draait om alle veranderingen in de natuur: hoe groeit een plant/bloem uit een zaadje? Hoe kun je aan bomen zien dat het lente is? Weet je de namen van alle jonge dieren? Vooraf en achteraf kan de klas aan de slag met de vele (aanleer)liedjes die Tijl heeft gemaakt over de lente. Geschikt voor peuters, kleuters en groep 3/4.

Stel een vraag en/of vraag een vrijblijvende offerte aan

Tijl stemde de inhoud van elke show heel goed af op zijn publiek. Het was een groot succes! De kinderen hebben ontzettend genoten van zijn interactieve, swingende programma! Tijl kreeg alle kids aan het dansen. Een echte aanrader! Ook het contact vooraf met Tijl liep erg soepel. Alleen maar positief!
- BS Schengehof, Goes -

top↑
Lentekriebels bovenbouw

De lentevoorstelling voor de bovenbouw draait om identiteit, relaties, seksualiteit, voortplanting en het (veranderende) lichaam. Aan de hand van aanstekelijke liedjes, humor, acts en veel interactie met het publiek komen deze thema's luchtig, ludiek, maar wel respectvol en 'to the point' aan de orde.
Er is ruim aandacht voor verschillen ( zowel m.b.t. het lichaam als [seksuele] identiteit), waarbij de insteek vooral is om aan te geven dát er legio verschillen zijn en dat alles even gewoon/normaal is. Op tal van prangende vragen komt een antwoord: Wat is seks? Hoe verandert een lichaam in de puberteit? Hoe voelt verliefd zijn? Wat is menstruatie? Geven seksfilmpjes op internet een goed beeld van de werkelijkheid? Wat is het doel van een condoom? Hoe ontstaat een baby?

Giechelen

Seksualiteit is met ongemak omgeven en soms is het lastig om als leerkracht de juiste toon/insteek te vinden om hier op een ontspannen manier met de klas over in gesprek te gaan. Het grote voordeel van een voorstelling is dat deze fungeert als een intermediair: het is een voor de kinderen 'veilige' vorm om over precaire thema's te praten en denken, zonder dat het over henzelf hoeft te gaan. Naar aanleiding van de voorstelling kan de leerkracht - desgewenst - zelf in de klas doorpraten over onderwerpen die aan zijn aangestipt in de voorstelling.

Stel een vraag en/of vraag een vrijblijvende offerte aan

top↑

Praktische informatie
 • De voorstelling kan binnen en buiten worden gespeeld:
  • Geschikte binnenlocaties zijn bijvoorbeeld: hal, theaterzaal, gymzaal of speellokaal.
  • Buiten speelt Tijl uit zijn theaterbus op het schoolplein.
 • Flexibel inzetbaar: Er kan een voorstelling per klas worden gespeeld, per leerjaar of voor de hele onder- of bovenbouw ineens.
 • Voorstelling beschikbaar in verschillende varianten: 2-4 jaar / 4-8 jaar / 9-12 jaar. Per voorstelling wordt de inhoud afgestemd op de samenstelling van het publiek.
 • De speelduur is eveneens flexibel. Bij een voorstelling per klas duurt de voorstelling ca. 30 minuten. Een voorstelling voor een grotere groep duurt ca. 45 minuten.

Indicatie van de kosten (scholen/kinderopvang):

- 1 voorstelling € 850,- Euro
- 2 voorstellingen: € 1250,- Euro
- Incl. licht/geluid, excl. 9% btw.
In heel NL en BE worden géén reiskosten in rekening gebracht.

Prijzen voor theaters/evenementen: Op aanvraag

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vink aan

top↑

Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09

 

Gelegenheid
 • School
 • Festival
 • Evenement
 • Kinderopvang
 • Theater
 • MINI-SHOW
Doelgroep
 • 2-4 jaar
 • 4-8 jaar
 • 8-12 jaar
 • 4-12 jaar
 • Kinderen met een verstandelijke beperking
 • Volwassenen met een verstandelijke beperking
Thema
 • Lente
 • Dieren
 • Gevoelens